«Μικρασιατικη Καταστροφη και τοπικη ιστορια. Αφηγησεις και παραδοσιακα τραγουδια»

Δύο εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τον Σύλλογο Γυναικών Ξυλαγανής

Διήμερο εκδηλώσεων με θεματικό επίκεντρο τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής.

Υπό τον γενικό τίτλο «Μικρασιατική Καταστροφή και τοπική ιστορία. Αφηγήσεις και παραδοσιακά τραγούδια» ο Σύλλογος διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση που απευθύνεται σε ενήλικους την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 20.00 στον προαύλιο χώρο της παιδικής-εφηβικής βιβλιοθήκης Ξυλαγανής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φιλόλογος κ. Ξανθούλα Δουμπουλάκη-Πετρέλη θα αναπτύξει το θέμα «Η αισθητική προσέγγιση του βιβλίου “Τα διαμάντια της Δόμνας» ενώ ο φιλόλογος κ. Κάρεν Χαναγκιάν θα αναπτύξει το θέμα «Η λαογραφική απεικόνιση της μετανάστευσης μέσω του διηγήματος “Τα διαμάντια της Δόμνας”».

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Ευδοκίας Ποιμενίδου θα διαβάσει η φιλόλογος κ. Θεοδώρα Αραμπατζή. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 11.00 το πρωί στον ίδιο χώρο και απευθύνεται σε ανήλικους. Η συγγραφέας Ευδοκία Ποιμενίδου θα αναλάβει να ξεναγήσει τους μικρούς φίλους στην εκδήλωση με τίτλο: «Παραμύθι, μύθι, μύθι, το κουκί και το ρεβίθι, πάνε στην Ξυλαγανή, με ταγάρι και σταμνί, ψάχνουν για τον θησαυρό, με τ’ αθάνατο νερό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.