Μηχανημα αυτοματης ανιχνευσης θερμοκρασιας και μασκας στα Δικαστηρια Κομοτηνης

Ξεκινά από τη Δευτέρα τη λειτουργία του και το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, που έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγο καιρό στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Το μηχάνημα αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών, και αποτελούσε έλλειψη για το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, στο οποίο στεγάζονται τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο Θράκης, μιας και έχουν τοποθετηθεί ανάλογα μηχανήματα σε άλλα δικαστήρια στην περιοχή μας.

Το μηχάνημα, μαζί με την πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγο καιρό, όμως αναμένεται να λειτουργήσει από τη Δευτέρα.

Ήδη στο χώρο λειτουργεί από την Πέμπτη και το μηχάνημα ανίχνευσης θερμοκρασίας και μάσκας, που τοποθετήθηκε στο χώρο ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού στα δικαστήρια.

Το μηχάνημα βρίσκεται στον προθάλαμο της εισόδου, και φράσσει το δρόμο, μέχρι ο επισκέπτης να θερμομετρηθεί, ενώ ελέγχει και για το αν φορά μάσκα. Αν ναι, τότε επιτρέπει σε αυτόν να συνεχίσει, και έρχεται η σειρά του ανιχνευτή, ο οποίος βρίσκεται μετά την δεύτερη πόρτα της εισόδου, με μηχάνημα για να τοποθετούνται τα αντικείμενα, τσάντες κτλ, ενώ η μαγνητική πύλη θα ανιχνεύει για μεταλλικά αντικείμενα.

Με όλα αυτά έτοιμα λοιπόν, το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει, έστω και σταδιακά, η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, ώστε να δούμε και πώς θα λειτουργήσουν τα μηχανήματα υπό κανονικές συνθήκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.