Μιχαλης Βασιλειαδης: Οχι στις καμερες μεσα στην ταξη

«Ωμή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών»

Την αντίθεση του ίδιου αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου, εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης.
 
Σε αυτή χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή παγκόσμια πρωτοτυπία και άκρως επικίνδυνη ακροβασία που διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.
 

Η ανάρτησή του κ. Βασιλειάδη έχει ως εξής:

 
«Οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν όλο αυτό το διάστημα ότι νοιάζονται για τους μαθητές τους. Τους στηρίζουν και διατηρούν ζωντανή την παιδαγωγική σχέση  μαζί τους, με προσωπικές θυσίες και υψηλό αίσθημα συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης τόσο όταν υπάρχει φυσική παρουσία στο σχολείο όσο και όταν οι συνθήκες επιβάλλουν την εξ αποστάσεως υποστήριξη.
 
Δυστυχώς όμως η τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά, σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η υπουργός Παιδείας για τη ζωντανή αναμετάδοσή του μαθήματος της σχολικής τάξης μέσω διαδικτύου, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και άκρως επικίνδυνη ακροβασία που διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.
 
Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε   τον ευτελισμό της  παιδαγωγικής ελευθερίας , την απαξίωση της ουσίας της διδασκαλίας, την ωμή παραβίαση  των  προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιδημοκρατικούς, αντιεκπαιδευτικούς και βαθιά αντιπαιδαγωγικούς σχεδιασμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
 
Για όλα τα παραπάνω λέμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Με αίσθημα συλλογικής και προσωπικής ευθύνης θα υπερασπιστούμε τον ναό της ζωής μας του λειτουργήματός μας τον ναό της ίδιας της κοινωνίας μας στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, την ΤΑΞΗ μας. Θα είμαστε εκεί στον αγώνα για ασφαλή εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους για τους συναδέλφους μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.