Μια συγκινητικη δωρεα στο Λαογραφικο Μουσειο Ξυλαγανης απο τη Ζακυνθο

Η Ντίνα Λούντζη-Κοντογιάννη, νύφη της παλιάς δασκάλας του χωριού Πόπης Κοντογιάννη, πραγματοποίησε μια δωρεά στη μνήμη της

Το Λαογραφικό Μουσείο του ΠΟΞ έλαβε πρόσφατα μια πολύ συγκινητική δωρεά από μια μακρινή και άγνωστη έως τώρα φίλη, σύμφωνα με τον Πολιτιστικό όμιλο Ξυλαγανής.

Συγκεκριμένα η κ. Ντίνα Λούντζη-Κοντογιάννη, ιατρός ακτινολόγος από τη Ζάκυνθο, χήρα του Τόλη Κοντογιάννη και νύφη της Πόπης Κοντογιάννη που πέθανε πριν λίγο καιρό στη Ζάκυνθο, η οποία έζησε και υπηρέτησε μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της κ. Τάσο ως δασκάλα στο χωριό μας για αρκετά χρόνια, κάνοντας δεσμούς με τους κατοίκους και αφήνοντας δυνατές αναμνήσεις από το πέρασμά της, προσέφερε χρηματική δωρεά 500 € στη μνήμη της πεθεράς της, η οποία μέχρι το τέλος της πάντα θυμόταν την Ξυλαγανή και τους ανθρώπους της.

Έτσι λοιπόν, σε ένα πρόσφατο ταξίδι μνήμης των εκλιπόντων συγγενών της η κ. Ντίνα Λούντζη-Κοντογιάννη θέλησε με την ευγενική δωρεά της να συνεχίσει τη σχέση της με το χωριό μας και να ενισχύσει το έργο του μουσείου του ΠΟΞ, στο οποίο συχνά αναφέρονταν η πεθερά της.

«Είναι πολύ συγκινητικό να διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά πόσο ισχυρούς δεσμούς δημιούργησε το πέρασμα κάποιων ανθρώπων από την Ξυλαγανή και πόσο τιμητικό είναι για μας, οι δικοί τους άνθρωποι που δεν μας γνώρισαν και δεν μας επισκέφτηκαν ποτέ, να θέλουν να διατηρήσουν τους δεσμούς αυτούς, όσο μακριά κι αν βρίσκονται» τονίζουν τα μέλη του Ομίλου, ευχαριστώντας την κ. Ντίνα Λούντζη-Κοντογιάννη  και ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να την φιλοξενήσουμε στο χωριό μας που τόσο αγάπησε η οικογένειά της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.