Μια πραξη ανθρωπιας κι ενα μηνυμα ζωης απο τον Καβαλιωτη Αλεξη Γουλα

Οι Καβαλιώτες μοτοσικλετιστές βοήθησαν Κροάτη μοτοσικλετιστή να αντιμετωπίσει το σοβαρό τροχαίο που είχε στην περιοχή της Καβάλας

Μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς παραμονές του Πάσχα, βοήθησαν ένα μοτοσικλετιστή από την Κροατία να αντιμετωπίσει με σθένος και αισιοδοξία ένα σοβαρό ατύχημα που είχε στην περιοχή της Καβάλας.

Το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου 2022 σημειώθηκε τροχαίο κοντά στην τοπική κοινότητα Λυδίας, της δημοτικής ενότητας Φιλίππων του δήμου Καβάλας. Αγροτικό αυτοκίνητο που βγήκε από παράδρομο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενη μηχανή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του δίκυκλου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο μοτοσικλετιστής ήταν ο Antun Čolig από την Κροατία, ένας 35χρονος λάτρης των δύο τροχών, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το Ζάγκρεμπ για ένα road trip μέχρι τη μακρινή Αρμενία. Η «κακιά στιγμή», όμως, τον «φρέναρε» στην Καβάλα. Ο Antun βρέθηκε ξαφνικά με κατεστραμμένη τη μηχανή του, βαριά τραυματισμένος στο χέρι και στο πόδι, σε ένα νοσοκομείο μιας ξένη χώρας, της οποίας τη γλώσσα δεν μιλούσε και υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην επικοινωνία μαζί του.

Μια ανάρτησή του, όμως, σε σελίδα δικτύωσης «μηχανόβιων» στο facebook, η τύχη του άλλαξε καθώς την είδαν δυο Καβαλιώτες, επίσης λάτρεις των δυο τροχών. Οι Αλέξης Γούλας και Ανέστης Καραμανώλης από την Καβάλα επισκέφτηκαν άμεσα τον Antun στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την ημέρα που πήρε εξιτήριο, έγιναν οι «φύλακες – άγγελοί» του.

Καθημερινά, επισκέπτονταν τον 35χρονο Κροάτη στο νοσοκομείο, τον βοηθούσαν με τα διάφορα γραφειοκρατικά ως μεταφραστές, μιλούσαν με την οικογένειά του στην Κροατία για τα διαδικαστικά και τού έδιναν να φάει, όταν ο ίδιος δεν μπορούσε στην αρχή να αυτοεξυπηρετηθεί.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, ασθενοφόρο από το Ζάγκρεμπ έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για να παραλάβει τον Antun ώστε να συνεχίσει τη νοσηλεία και την ανάρρωσή του στην πατρίδα του.

Η ιστορία έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση που έκανε ο κ. Γούλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα προς όσους οδηγούν μηχανές:

«Ο φίλος πλέον Antun, βρίσκεται στη ζωή γιατί φορούσε όλο τον εξοπλισμό ασφάλειας που θα πρέπει να φοράει κάθε αναβάτης. Κράνος, γάντια, φόρμες, προστατευτικά. Έτσι μόνο γλυτώνεις από μια σύγκρουση με πτώση. Έστω και με σπασμένο χέρι και πόδι. Το κεφάλι σου παραμένει ακέραιο κι αυτό είναι το σημαντικό. Το πόδι και το χέρι θα γιατρευτούν σε λίγους μήνες κι έτσι θα είναι έτοιμος για νέες αποδράσεις με άλλη μηχανή γιατί η τωρινή έχει διαλυθεί. Το μήνυμα διαρκές και πάντα επίκαιρο και απευθύνεται κυρίως στους πιτσιρικάδες μας: ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.