Μια μεγαλη πολιτιστικη δραση καθε τριμηνο θελει ο Δημος Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να κάνει το τουριστικό προϊόν της πόλης πιο εξωστρεφές και πιο ελκυστικό

Κίμων Λεχούδης, Αντιδήμαχος Τουρισμού

«Ο Τουρισμός δεν αφορά μόνο δράσεις του Δήμου, ούτε μόνο των ιδιωτών, αλλά αποτελεί ένα σύμπλεγμα όλων»

Ένα  χρόνο λειτουργίας έκλεισε πρόσφατα η ιστοσελίδα visitkomotini του Δήμου Κομοτηνής, που ξεκίνησε με την προοπτική να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής του Δήμου Κομοτηνής, με έμφαση στην εξωστρέφεια.

Δυστυχώς όμως δεν «περπάτησε» όπως θα έπρεπε, μιας και όλες οι δράσεις στην πόλη μας μπήκαν σε παύση λόγω της πανδημίας. Ο Δήμος Κομοτηνής όμως σκοπεύει να προχωρήσει σε ακόμα μία επανεκκίνηση του τουρισμού, με βάση την έκθεση για το τουριστικό προϊόν του Δήμου Κομοτηνής, που αναμένεται να παρουσιαστεί, μερικούς μήνες αφού είχε προγραμματιστεί και αναβληθεί, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Ανακατεύθυνση μετά την πανδημία

«Δυστυχώς δεν μας πέτυχε στην καλύτερή περίοδο, ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, απλά μας πήγε πίσω λόγω κορωνοϊού» σημείωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Κίμων Λεχούδης, όπως και η μελέτη για τον τουρισμό της περιοχής.

Έτσι δεν πραγματοποίησαν τις τουριστικές δράσεις εκτός συνόρων, που θα διαφήμιζαν την περιοχή μας και τις δραστηριότητές της, πολιτιστικές και κοινωνικές.

Για αυτό και μετά την κρίση αυτή, θα γίνει ανακατεύθυνση, ώστε να δούνε πώς θα αλλάξουν προτεραιότητες και πώς θα μπορέσουν να αναπτύξουν μετά την εποχή του κορωνοϊού τους επισκέπτες, με έμφαση στην υγειονομικά ασφάλεια που μπορούν να τους παρέχουν.

Αυτό που ελπίζουν, με τη συμβολή και όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο του τουρισμού, και την παρουσίαση της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τουριστικό προϊόν του Δήμου Κομοτηνής, είναι να κινηθούν σε ένα κοινό τουριστικό πλάνο.

«Και αυτό γιατί ο Τουρισμός δεν αφορά μόνο δράσεις του Δήμου, ούτε μόνο των ιδιωτών, αλλά αποτελεί ένα σύμπλεγμα όλων ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε.

Ενώνει τα κενά η μελέτη

«Σκοπός της μελέτης είναι να καλύψει τα κενά, και να τα ενώσει» σημείωσε, δηλαδή δράσεις όπως τα Ελευθέρια, το Καρναβάλι, τα φεστιβάλ, να ενταχθούν σε ένα συνολικό καλεντάρι» με κάθε δράση να αποτελεί φυσικά δικό της στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα να εντάσσεται αρμονικά στο σύνολο, ώστε να προσελκύσει τουρισμό όλο το χρόνο.

«Θέλουμε να έχουμε ένα τουλάχιστον μεγάλο event ανά τρεις μήνες, ώστε να έχει συνεχή ροή επισκεπτών η Κομοτηνή, αλλά και οι επισκέπτες να ξέρουν τι μπορούν να κάνουν εκείνη την περίοδο στην πόλη μας» ανέφερε.

Για να υλοποιηθεί αυτή η μελέτη, υπήρξαν συναντήσεις με όλους τους φορείς στην Κομοτηνή, με τις απόψεις τους να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, όμως θα δοθεί η δυνατότητα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο κοινό, για να κρίνει τι θα χρειαστεί βελτίωση και να καταθέσουν προτάσεις.

Στόχος η διάρκεια των δράσεων

Όσο για το πώς θα υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις αυτές από το Δήμο Κομοτηνής, ο κ. Λεχούδης τόνισε πως θα χρησιμοποιηθούν αποθεματικά από την παλιά επιτροπή Τουρισμού, καθώς και κάποια ποσά που θα δοθούν από τον προϋπολογισμό, αλλά σημασία έχει, τόνισε, να ξεκινήσουν σωστά.

«Οτιδήποτε χρειάζεται να στηθεί είναι κοστοβόρο, αλλά αν γίνει κάτι θεσμός, θα έχει μια καλή ροή» τόνισε εκτιμώντας πως αν γίνουν σωστά οι προσπάθειες τα πρώτα δύο με τρία χρόνια, μετά θα μπούνε όλα σε μια ροή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.