Μια ιδιαιτερη ορκωμοσια για τον Κωνσταντινο Μαρινο

Ο νέος απόφοιτος, που πάσχει από μυϊκή δυστροφία duchenne, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε 4 χρόνια και παρέλαβε το πτυχίο του από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ

Μια ξεχωριστή στιγμή έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την ορκωμοσία στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, όταν ο Κωνσταντίνος Μαρίνος από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία duchenne, παρέλαβε το πτυχίο του από τον Προέδρο του Τμήματος, κ. Γεώργιο Τσιγάρα, υπό το βλέμμα των υπερήφανων γονιών του.

Ο νεαρός Κωνσταντίνος ήταν πάντα καλός στα μαθήματα που έχουν σχέση με το τμήμα, και του είχε προτείνει μια καθηγήτρια του, όταν είδε ότι πηγαίνει καλά στα μαθήματά του, να ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση, μιας και του άρεσε και όσα διδάσκει το Τμήμα.

Βέβαια το γεγονός ότι πάσχει από αυτή την μυϊκή δυστροφία περιόρισε την δυνατότητα να έρχεται για όλα τα μαθήματα από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή με τη βοήθεια των γονιών του, επικεντρωνόμενος κυρίως στις εξεταστικές, παρόλα αυτά με την στήριξη και του τμήματος, κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του σε τέσσερα χρόνια. Σε αυτό ουσιαστικά «βοήθησε» και η πανδημία, γιατί μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα από το σπίτι του σταθερά.

Όσο για τη συνέχεια, ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, αλλά είναι σίγουρος πως στο μέλλον θα θελήσει να επεκτείνει τις γνώσεις του και να ασχοληθεί με την επιστήμη τις γνώσεις της οποία του «ξεκλείδωσε» το τμήμα.

Άλλωστε όλη αυτή η εμπειρία, αποτελούσε μια εκτόνωση για αυτόν, του έκανε πολύ καλό και βοήθησε στην κοινωνική του επαφή με τους συμφοιτητές του, παρόλο που δεν μπορούσε να δίνει συνέχεια το παρών.

Σε αυτό τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του τόνισαν πως είχε πάντα αρωγό το Τμήμα, και όπου μπόρεσαν βοήθησαν, από την πρώτη εγγραφή, μέχρι και την ορκωμοσία της Παρασκευής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.