Μια γιορτη για το παιδικο βιβλιο (+Gallery)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Κομοτηνή

Σημείο συνάντησης για τους νεαρούς φίλους του βιβλίου, αποτέλεσε η 3η έκθεση παιδικού βιβλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με την συμμετοχή  τοπικών  βιβλιοπωλείων στην πλατεία απέναντι από την στέγη της ΧΕΝ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
 
Στη διάρκεια της έκθεσης, μικροί και μεγαλύτεροι, σε ηλικία, επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους της δανειστικής βιβλιοθήκης του Δήμου, που παρέμεινε ανοιχτή λόγω της διοργάνωσης. Παράλληλα συμμετείχαν σε εργαστήρι ζωγραφικής και χειροτεχνίας που λειτούργησε το τοπικό παράρτημα της ΧΕΝ για να παραλάβουν και  ειδικό αναμνηστικό.
 
Και φέτος, φυσικά παιδιά και γονείς, φυλλομέτρησαν τις εκδόσεις  από τη συλλογή παιδικών και εφηβικών βιβλίων που εκτέθηκαν στους πάγκους των βιβλιοπωλείων της πόλης κάνοντας και τις αγορές τους.
 

Μετά μουσικής… το κλείσιμο της βραδιάς, οπότε κι εμφανίστηκε η παιδική χορωδία του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής υπό την διεύθυνση της κ. Βερόνικας Σεμερτζίδου.
 
Η έκθεση παιδικού βιβλίου της Κομοτηνής, είναι ενταγμένη στο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων της τοπικής ΧΕΝ. Για τη διοργάνωση, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής εργάστηκε και φέτος  ομάδα γυναικών -μελών της Ένωσης, ανάμεσά τους κι η κ. Άννα Βεκίνη η οποία σε σχετική δήλωσή της μίλησε μεταξύ άλλων για την προοπτική θεσμοθέτησή της. «Θέλουμε να εδραιωθεί ως θεσμός και να προσπαθήσουμε να την επεκτείνουμε και την εμπλουτίσουμε τα επόμενα χρόνια, με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Πολιτικών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.