Μια γιορτη αθλητισμου και παιδειας φιλοξενησε το 10ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Αθλητικοί σύλλογοι της πόλης διδάσκουν μπάσκετ και αθλητική παιδεία στους μαθητές

Άλλη μία δράση φιλοξένησε εχθές το ακούραστο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, με υπεύθυνο τον κ. Μιχάλη Πολυτσάκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και μέλος των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Δύο αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα οι ανδρικές ομάδες των τμημάτων μπάσκετ της Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και του Α.Σ.ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ βρέθηκαν με τα παιδιά του σχολείου σε μία γιορτή Αθλητισμού και Παιδείας, μαθαίνοντάς τους μέσα από το παιχνίδι τα μυστικά του αθλήματος.
 
Και επειδή ο αθλητισμός ανέκαθεν προσέφερε πολλά παραπάνω από εκγύμναση του σώματος, στο τέλος της δράσης οι αθλητές των δύο ομάδων αντάλλαξαν μεταξύ τους φανέλες. Έδειξαν με αυτήν την συμβολική πράξη πως αυτό που πραγματικά μετρά είναι η συμμετοχή στο ίδιο το άθλημα και όχι σε έναν συγκεκριμένο σύλλογο. 

Μιχάλης Πολυτσάκης «Ο αθλητισμός ενώνει και δεν τον διαχωρίζουν οι φανέλες και τα χρώματα»

 Η εκδήλωση αυτή ήταν «μόνο η αρχή», υπογράμμισε ο κ. Πολυτσάκης, μιας και μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς πρόκειται να ακολουθήσει μία σειρά δράσεων, που θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερους συλλόγους καλαθοσφαίρισης, αλλά και επιπλέον αθλήματα, όπως βόλεϊ. Η Κομοτηνή, εξάλλου, έκρινε ο ίδιος, διαθέτει αθλητικούς συλλόγους με υψηλό επίπεδο και δραστηριότητες σαν αυτή δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα «ινδάλματά τους», παίζοντας μαζί τους.
 

Οι ομάδες καλαθοσφαίρισης έκαναν επίδειξη του αθλήματος, αγωνίστηκαν με την Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του σχολείου, έπαιξαν σε μεικτές ομάδες με τα όλα τα παιδιά του σχολείου που είναι σε όλες τις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της πόλης και «χάρισαν αυτόγραφα και ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά, σε μία γιορτή υγιούς Αθλητισμού και Παιδείας».
 
Η Β΄ τάξη του σχολείου χάρισε κάρτες πασχαλινές σε όλους του παίκτες, τις οποίες έφτιαξαν μόνα τους τα παιδιά, όπως σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η ΑΕ Κομοτηνής χάρισε στο σχολείο το έμβλημά της και ένα κασκόλ με τα χρώματα της. Αξιοσημείωτο το τεράστιο χειροκρότημα των παιδιών στην συμβολική κίνηση των δύο ομάδων να ανταλλάξουν φανέλες, μία κίνηση που είχε ως σκοπό «να δείξει στα παιδιά ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν τον διαχωρίζουν οι φανέλες και τα χρώματα». 

Μανώλης Δαφτσής «Είναι χρέος των εκπαιδευτικών να μάθουν στα παιδιά να αγαπούν τον αθλητισμό»

Αφότου συνεχάρη τον υπεύθυνο της δράσης, καθώς και τη διεύθυνση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής για την πρωτοβουλία ο γενικός διευθυντής του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Α.Ε. Κομοτηνής, κ. Μανώλης Δαφτσής τόνισε την ευθύνη που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός  για εξοικείωση των παιδιών με τον αθλητισμό.


 
Ο ίδιος έκρινε πως είναι χρέος όσων καθηγητών Φυσικής Αγωγής διδάσκουν σε σχολεία να φέρουν τους μαθητές κοντά με τη φυσική άσκηση, δίνοντάς τους έναυσμα να διασκεδάσουν, παίζοντας «μακριά από την οθόνη ενός υπολογιστή». Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα καλλιεργήσουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, συνέχισε ο κ. Δαφτσής, εκτιμώντας πως αυτό θα συμβάλλει στο να αγαπούν την άθληση ανεξάρτητα με τις προσωπικές και επαγγελματικές τους επιλογές στο μέλλον. 

Σαράντης Πανταζής «Ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί αποκτήσαμε πλήρη εικόνα για τα προγράμματα γυμναστικής στα σχολεία»

Το «παρών» έδωσε και το τμήμα μπάσκετ Α.Σ. Δημοκριτείου που αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές, όπως εξήγησε ο γενικός αρχηγός, κ. Σαράντης Πανταζής, παίρνοντας με την σειρά του τον λόγο για να ευχαριστήσει τους διοργανωτές.
 
Το πνεύμα της εκδήλωσης που στοχεύει στη διάδοση του αθλητισμού στα μικρά παιδιά βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους νέους, οι οποίοι μάλιστα αποκόμισαν τα μέγιστα ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί, αφού, όπως σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές και να αποκτήσουν μία πλήρη εικόνα «αναφορικά με το πώς θα έπρεπε να λειτουργούν τα προγράμματα φυσικής αγωγής στα σχολεία».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.