Μια Γερμανιδα στο φραχτη του Εβρου!

Την πόλη της Κομοτηνής επισκέφτηκε για αρκετές μέρες μια νεαρή Γερμανίδα, ονόματι Σελίνα, η οποία γνώρισε την πόλη και τους φοιτητές της Κομοτηνής, αλλά ταξίδεψε με την Αντιεξουσιαστική Κίνηση μέχρι το φράχτη του Έβρου. Η Σελίνα, καταγόμενη από το Αμβούργο θέλησε να ταξιδέψει στην Ευρώπη μόνη της και να γνωρίσει νέες χώρες και νέους ανθρώπους. Έτσι έφτασε μέχρι την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε και περιηγήθηκε από μέλη της εκεί Αντιεξουσιαστικής Κίνησης. Επιθυμώντας να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη, οι Αθηναίοι αντιεξουσιαστές της σύστησαν ανεπιφύλακτα να κάνει μία στάση στην πόλη της Κομοτηνής και κάπως έτσι την έφεραν σε επαφή με τα μέλη της ΑΚ εδώ.
 
Εντυπωσιασμένη και ενθουσιασμένη δήλωσε η Σελίνα από την Ελλάδα, αλλά και τους Έλληνες, τονίζοντας μάλιστα ότι επιθυμεί να μετακομίσει και να ζήσει στην πόλη των Αθηνών. Οι Κομοτηναίοι αλλά και οι Αθηναίοι φάνηκαν στη Σελίνα πολύ φιλόξενοι και έξω καρδιά, ενώ δε σταμάτησε να τους παινεύει για τα κεράσματα που εκείνη δέχτηκε, παρά το γεγονός ότι είναι Γερμανίδα. Η ίδια, βέβαια, εξηγούσε σε όλους ότι η επιθετική πολιτική της Γερμανίας είναι αποτέλεσμα μόνο των κυβερνήσεων κι ενός ελάχιστου ποσοστού των πολιτών, ενώ οι περισσότεροι Γερμανοί θαυμάζουν τους Έλληνες.
 
Οι συζητήσεις όλων με τη Σελίνα περιστρέφονταν συνεχώς γύρω από την οικονομία, την εργασία και την ανεργία, την κοινωνία και εν γένει τη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς. Χαρακτηριστικό, βέβαια, όλων των Ελλήνων στις συζητήσεις με τη Σελίνα είναι η θεατρικότητα με την οποία εμείς μιλάμε, κάτι που της προξένησε μεγάλη εντύπωση.
 
Η Σελίνα ταξίδεψε και μέχρι το φράχτη του Έβρου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΑΚ Κομοτηνής. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ήθελε να βρεθεί σε αυτή τη συγκέντρωση γιατί η ίδια είναι κατά του διαχωρισμού κρατών και εθνών, πιστεύοντας ότι όλοι οι λαοί είμαστε ίδιοι. Παρατήρησε, ακόμη, ότι εδώ στην Ελλάδα οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι πιο εύκολες και πιο απλές, εξηγώντας τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που λαμβάνονται στη Γερμανία κατά των διαδηλωτών.
 
Η Κομοτηνή της άφησε μια εξαιρετική γεύση, την εντυπωσίασε το πλήθος των φοιτητών, αλλά και ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας της πόλης, ενώ δήλωσε ότι εν καιρώ θα ήθελε να επιστρέψει και να ξαναδεί όλους τους φίλους που έκανε εδώ. Αυτοί οι φίλοι δεν ήταν λίγοι, καθώς κάθε φορά που τη συναντούσε κανείς έξω η Σελίνα ήταν με διαφορετική παρέα, γεγονός που δείχνει ότι είναι πολύ κοινωνική και εξηγεί το πώς ταξιδεύει μόνη της στην Ευρώπη.
 
Ζητήσαμε από τη Σελίνα μια φωτογραφία μαζί της και την πήραμε. Εκείνη, όμως, μας παρακάλεσε θερμά η φωτογραφία με το πρόσωπό της να μη δημοσιευτεί στον τύπο και στο διαδίκτυο. Εξήγησε ότι στη Γερμανία η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη, με διάφορους να εκμεταλλεύονται δημοσιευμένες φωτογραφίες ώστε να προσάπτουν συκοφαντικές κατηγορίες. Έτσι κι εμείς σεβόμενοι την επιθυμίας της γλυκιάς Σελίνας δε θα δημοσιεύσουμε πουθενά φωτογραφίας της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.