Μια εικονα …χιλια συναισθηματα

Μία εικόνα χίλιες λέξεις…και συναισθήματα! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να περιγράψει κάποιος διαφορετικά την εικόνα που αντικρίσαμε ανοίγοντας τα social media το πρωί της Πέμπτης από την τελετή διαεκκλησιαστικής προσευχής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.
Μία εικόνα χίλιες λέξεις, με χριστιανούς ιερείς και πολίτες και μουσουλμάνους πρόσφυγες που έχουν βρει προσωρινό «καταφύγιο» στο νησί, να προσεύχονται μαζί υπέρ των ψυχών που έχουν χαθεί μέχρι σήμερα στα νερά του Αιγαίου στην προσπάθειά τους  να φτάσουν στη Λέσβο. Τα «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές» όπως ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσωου που ανέλαβε την πρωτοβουλία της όλης «εκδήλωσης» στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους που κήρυξε για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν.
 
Μία εικόνα χίλια συναισθήματα για όσους πιστεύουν στην δύναμη των συλλογικοτήτων, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας, του σεβασμού κάθε θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου, εθνότητας κτλ κτλ, στην δύναμη των Ανθρώπων.
Μία εικόνα παράδειγμα για όλους, πόσο δε μάλλον για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, οι οποίοι έχουμε την τύχη να συμβιώνουμε και να λειτουργούμε ως ένα σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών μας καταβολών και πιστεύω.
 
Μία εικόνα, από την ιδανική εκείνη κοινωνία στην οποία ευελπιστώ κάποια στιγμή να φτάσουμε, που το «εγώ» γίνεται «εμείς» και η λέξη «Άνθρωπος» δεν χρησιμοποιείται για τις εξαιρέσεις στον κανόνα!
 
 
*Φωτό France Matrahji Ogeel

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.