Μια δημιουργικη χρονια εκλεισε για το ΣΔΕ Κομοτηνης

25 μαθητές του έλαβαν τα πτυχία αποφοίτησης την Πέμπτη, με τους μισούς να συνεχίζουν στο εσπερινό ΕΠΑΛ

Μια από τις καλύτερες χρονιές, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, έκλεισε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, με 25 μαθητές του β΄ έτους να λαμβάνουν τα πτυχία αποφοίτησής τους.

Αυτοί προστίθενται στην μία μαθήτρια που ήδη είχε πάρει πτυχίο πριν από ένα μήνα έχοντας πάρει παράταση, ενώ κατά την διάρκεια της τελετής προάχθηκαν 38 άτομα από το α στο β έτος.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος, η χρονιά πήγε πολύ καλά, με τα τμήματά τους να είναι λίγο μικρότερα φέτος, ώστε να μπορέσουν να έχουν και καλύτερες συνθήκες για τον κορωνοϊό.

Η χρονιά όμως, παρά τον φόβο της πανδημίας, ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές, τόσο από άποψη ατόμων, όσο και αποφοιτήσεων. Αλλά το κυριότερο και για το μέλλον των φοιτούντων στο σχολείο καθώς ήδη 12 απόφοιτοί τους γράφτηκαν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, και αναμένεται να αυξηθούν, και θα συνεχίσουν την πορεία τους στην εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκαν τέσσερα project, ένα για τη γνωριμία με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ένα για τη μαγειρική και τη συντήρηση τροφίμων, και τέλος μια  ψηφιακή εφαρμογή για τα αξιοθέατα της πόλης, που έγινε παράλληλα με το project για τα πολιτιστικά δρώμενα και την εικαστική αποτύπωση στην πόλη μας.

Αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, τόνισε ο κ. Βλάχος, αλλά αναμένουν από την επόμενη σχολική χρονιά να έχουν τελειώσει με την οργάνωση και να μπορέσουν να κάνουν μια παρουσίαση για αυτό, ενώ ελπίζουν να έχουν συνεργασία για αυτό με το Δήμο Κομοτηνής.

Αναμένεται να συνεχίσει το ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον για το σχολείο αναμένεται θερμό και την επόμενη χρονιά, με 42 άτομα να έχουν ήδη εγγραφεί, ενώ περιμένουν ακόμα περισσότερους από το Σεπτέμβριο, φτάνοντας συνολικά τα 5 τμήματα πάλι.

Το θετικό είναι, τόνισε ο κ. Βλάχος, πως περιμένουν να ξεκινήσουν κανονικά τη χρονιά χωρίς τα προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς γιατί ήδη το μητρώο για όσους θέλουν να διδάξουν στα ΣΔΕ  είχε ανοίξει, με τις εγγραφές να ολοκληρώνονται τη 1η Ιουλίου, ενώ από το Σεπτέμβριο θα έχουν και τρεις αποσπασμένους καθηγητές από 1η Σεπτεμβρίου, θα βοηθήσει στην κανονική και έγκαιρη λειτουργία του σχολείου.

Ουδέν νεότερο για ΣΔΕ στον Ίασμο

Ερωτηθείς για το θέμα δημιουργίας τμημάτων του ΣΔΕ στον Ίασμο, ένα αίτημα που έχει μεταφέρει επανειλημμένα προς το υπουργείο και το οποίο στηρίζει διαχρονικά η Δημοτική Αρχή Ιάσμου, τόνισε πως δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο από πλευράς Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Ίασμο στο ΣΔΕ Κομοτηνής φοιτούσαν πέρυσι και φέτος περί τα 25 άτομα, που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να φοιτήσουν εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.