Μια διαφορετικη κοπη βασιλοπιτας απο τον Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων του 3ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακάλυψαν τον κόσμο των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και το πώς να κάνουν σωστή χρήση του διαδικτύου

Σε μια διαφορετική εκδήλωση όπου μαθητές και παιδιά ανακάλυψαν τον κόσμο των κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και το πώς να κάνουν σωστή χρήση του διαδικτύου προστατεύοντας τον εαυτό τους από κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων.

Η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Άννα Τουμπαλίδου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που για ακόμη μια χρονιά καταφέρνουν κόψουν την πίτα τους και ευχαρίστησε του ομιλητές οι οποίοι δώσανε μια ιδιαίτερη μορφή στην εκδήλωση τους με την παρουσία τους. Τέλος ευχήθηκε σε όλους του μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου να έχουν μια καλή χρονιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Ιατρός Παθολογοανατόμος και Καθηγήτρια Ιστολογίας και Εμβρυολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μαρία Λαμπροπούλου. Όπως εξήγησε με τη βοήθεια της ίδιας «τα παιδία θα έχουν την ευκαιρία να δούνε μέσα από το μικροσκόπιο από τι αποτελείται  το ανθρώπινο σώμα» καθώς «θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε αυτή την μικρή απορία και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι από ένα πολύ μικρό κύτταρο μπορεί να δημιουργηθεί ένας ανθρώπινος οργανισμός». «Επίσης» συνέχισε «θα παρουσιάσουμε στα παιδιά το παιδικό βιβλίο με τίτλο  “Ανακαλύπτοντας  τα κύτταρα μας” το οποίο είναι ιατρικό σύγγραμμα προσαρμοσμένο για τις ηλικίες νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και έχει χαρακτηριστεί και ως εκπαιδευτικό υλικό από το υπουργείο παιδείας».

Για την ασφαλή χρήση στο διαδίκτυο ενημερώθηκαν παιδιά και γονείς

Το πώς να κινούνται ασφαλή στο διαδίκτυο ενημερώθηκαν παιδιά και γονείς από τον Ψυχολόγος του κέντρου πρόληψης Ορφέας κ. Σπύρο Βόλτση ο οποίος ανέφερε πως «σε αυτή την πολύ ωραία εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής κληθήκαμε να μιλήσουμε με τα παιδιά για ένα φλέγον θέμα όπως είναι αυτό του διαδικτύου και γενικά της οθόνης το οποίο καθημερινά απασχολεί όλο και περισσότερο τους γονείς σχετικά με το πόσες ώρες περνάνε τα παιδιά τους  στις οθόνες , τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τα παιδιά τι πρέπει να προσέχουν,  πώς μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και το πώς τίθενται τα όρια πρόληψης μέσα στην οικογένεια και πώς μπορούμε να μιλήσουμε με τα παιδιά για αυτό το θέμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.