Μια διαφορετικη γιορτη της Μητερας στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Με δράσεις εντός και εκτός του Μεγάρου

Μια μεγάλη δράση, που έλαβε χώρα τόσο εντός όσο και εκτός του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, με την σύμπραξη βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαΐου με αφορμή την ημέρα της Μητέρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής, του παιδικού σταθμού Γέλα Χαμογέλα, του Βρεφονηπιακού σταθμού Λιλιπούπολη, του βρεφονηπιακού σταθμού Παιχνιδoμακώματα και του Βρεφονηπιακού σταθμού Petite Academy, του ΔΙΕΚ Κομοτηνής και του ΙΕΚ ΔΥΠΑ, που είχαν δημιουργήσει χώρους απασχόλησης στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου, όπου έλαβαν χώρα  καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ανθοφύτευση.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ανοιξιάτικο event, τα παιδιά εξέθεσαν τα μοναδικά δωράκια που δημιούργησαν για τις μαμάδες τους, έκαναν facepainting και φύτευσαν λουλούδια στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου, στέλνοντας «λουλουδένιες» ευχές σε όλες τις μαμάδες της πόλης, μέσα από τραγούδια και χειροτεχνίες.

Στο μεταξύ εντός του Μεγάρου, έλαβε χώρα μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, πολυθεματική με τη σύμπραξη των χορωδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, ζωντανή μουσική, ενώ βραβεύτηκαν και οι Σύλλογοι  Πολυτέκνων και  Τριτέκνων Ροδόπης.

Συνεχώς μεγαλώνει η γιορτή

Όπως τόνισε η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Ζωή Κοσμίδου, θέλησαν να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση που αφορά τόσο τη Μητέρα, όσο και τα παιδιά, μιας και πρόκειται για μια άρρηκτη σχέση αγάπης, που αφορά τόσο τα παιδιά, η συμμετοχή των οποίων ήταν αθρόα, αλλά και τις μανούλες, που «γλύκαναν» με ένα λουλούδι, πολλή μουσική και μια ωραία γιορτή, που ετοίμασαν οι παιδικοί σταθμοί και το ΙΕΚ ΔΥΠΕ.

«Χαίρομαι που η αυλή και όλο το Μέγαρο γέμισε με παιδιά, χαρά μουσική και διαδραστικές εκδηλώσεις» σημείωσε, τονίζοντας πως φέτος η γιορτή είναι πιο εμπλουτισμένη από πέρυσι, και στόχος τους είναι αυτό να συνεχίσει στο διηνεκές.

Τέλος επισήμανε πως βράβευσαν τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων, ως επιβράβευση στα μέλη τους που αγόγγυστα μεγαλώνουν τα παιδιά τους, αλλά και της γενικότερης δράσης τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.