Μια διαφορετικη γιορτη για τους παιδικους σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασαν τα παιδιά - Έμαθαν για την πόλη τους μέσα από το παιχνίδι

Διαφορετική ήταν φέτος η γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής, μιας και στο Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου παιδιά και παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών «σύστησαν» την Κομοτηνή, σε μια παράλληλη δράση στα πολιτιστικά μνημεία της πόλης πριν καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου έπαιξαν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια που οδεύουν προς την εξαφάνιση.

 

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο Βυζαντινό Τείχος, τον Πύργο του Ρολογιού, το Εκκλησιαστικό Μουσείο – Ιμαρέτ, τη Συνοικία Βαρόσι – Τσανάκλειος Σχολή και το Πάρκο της Κομοτηνής, όπου έκαναν διάφορες δράσεις που είχαν σχέση με το χώρο.
 

Στη συνέχεια μετέβησαν στην κεντρική πλατεία, όπου μέσα από το παιχνίδι, τον χορό και το τραγούδι έστησαν το πολιτιστικό χάρτη – πάζλ της πόλης.
 
Τα προηγούμενα χρόνια η γιορτή γινόταν στο παρκάκι του Θερινού θεάτρου, όμως φέτος θέλησαν να αλλάξουν τον τρόπο που γίνεται, σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, γιατί θέλουν τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού να γνωρίσουν την πόλη μας.
 

Έτσι μέσα από τη βοήθεια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, των εθελοντών από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, των προσκόπων και των οδηγητών δημιούργησαν πολιτιστικά σημεία για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους, ώστε κάθε φορά που θα περνούν από αυτά θα ξέρουν από πού περνούν.
 

Ο κάθε σταθμός είχε από ένα κομμάτι παζλ, το οποίο συμπλήρωναν στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης όταν έφταναν στην πλατεία, προσθέτοντας στις γνώσεις τους για την πόλη και την ιστορία της.
 
«Θεωρούμε ότι έτσι πρέπει να γίνονται τα παιχνίδια. Να γνωρίζει ο κόσμος και τα μικρά παιδιά την πόλη μας, τα πολιτιστικά της σημεία και γιατί πρέπει να τα ξέρουμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαράνης.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κεντρική πλατεία τα παιδιά σε ομάδες πήγαιναν από τον ένα σταθμό στον άλλο, όπου γνώριζαν παλιά παιχνίδια που οδεύουν προς εξαφάνιση, όπως ο γάιδαρος, το βασιλιά βασιλιά, τα αγάλματα και άλλα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.