Μια αλλη πτυχη του σχολειου του ανεδειξαν οι μαθητες του ΣΔΕ Κομοτηνης

Κοσμήματα και κηραλοιφές που δημιούργησαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων τους διέθεσαν στο bazaar που πραγματοποίησαν στην Κεντρική πλατεία

Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν ως δημιουργοί αλλά και ως πωλητές οι μαθητές του ΣΔΕ στο bazaar που πραγματοποίησε το σχολείο τους το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, προσελκύοντας τα βλέμματα όλων των διερχομένων, και δείχνοντας πως το σχολείο επεκτείνει τους ορίζοντές τους πέρα από την απλή μάθηση.

Αυτό ήταν το πρώτο bazaar που διοργάνωσε το ΣΔΕ Κομοτηνής, τόνισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος, με στόχο να αναδείξουν τη δουλειά που γίνεται στα πρότζεκτ της χρονιάς στο σχολείο, και ειδικότερα το κόσμημα, το πλέξιμο και τη μελισσοκομία, και μέσα από τα προϊόντα αυτά να συγκεντρώσουν και πόρους για την στήριξη των δράσεων του σχολείου.

Η δράση αυτή αποτελεί από τις τελευταίες πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς, με τον κ. Βλάχο να σημειώνει πως αυτή ήταν μια από τις καλύτερες για το σχολείο, φτάνοντας τους 97 πραγματικούς εκπαιδευόμενους, με πολύ λίγες απώλειες από όσους εγγράφηκαν στην αρχή της χρονιάς.

Φέτος συμμετείχαν για πρώτη φορά και στα Ελευθέρια της Κομοτηνής, ενώ το επόμενο στοίχημά τους είναι να κάνουν ρεκόρ εγγραφών στο τέλος της χρονιάς στα λύκεια της περιοχής μας, ώστε να δείξουν στους συμπολίτες μας, που τους εμπιστεύονται για να λάβουν απολυτήριο ισότιμο με αυτό του Γυμνασίου, πως η δεύτερη ευκαιρία δεν σταματάει σε αυτούς, αλλά είναι η αρχή για να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα ονειρεύονταν.

Οι εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου που θα κλείσει το σχολείο, ενώ έχουν ήδη 50 εγγραφές για το επόμενο έτος, μιας πορεία που αν συνεχιστεί υπολογίζουν πως θα έχουν 120 εκπαιδευόμενους τη νέα χρονιά.

Το θετικό είναι ότι πλέον έχουν λύσει τα ζητήματα που είχαν παλιότερα με τα αναλώσιμα, τα οποία τους είναι απαραίτητα για τη διδασκαλία, ενώ και οι αίθουσες μπορούν να τους εξυπηρετήσουν, για τα 6 τμήματα που έχουν κάθε χρονιά.

Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από την όλη εμπειρία

Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, όπως τόνισε η κ. Εμινέ Χαλήλ, που φοιτά στην πρώτη χρονιά του ΣΔΕ Κομοτηνής. Η ίδια δεν έκρυψε πως αυτή και οι συμμαθητές της είναι πολύ ευχαριστημένοι από την όλη εμπειρία, περνούν πολύ ωραία, και είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί τα χειροποίητα δημιουργήματά τους που έκαναν στο πλαίσιο των προγραμμάτων του σχολείου.

Η κ. Εμινέ Χαλήλ δημιούργησε βραχιολάκια, σκουλαρίκια, μια δεξιότητα την οποία δεν είχε από πριν, και έμαθε στο πλαίσιο του μαθήματος. «Όταν τα έφτιαχνα αισθανόμουν πολύ όμορφα» ανέφερε, δηλώνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει και στη δεύτερη χρονιά του σχολείου, όπου πιστεύει πως η εμπειρία θα είναι πολύ καλύτερη.

Από τον Ίασμο έρχεται για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του σχολείου η κ. Θεοπίστη Γλέζου, μια εμπειρία η οποία της άρεσε πάρα πολύ. Φέτος ολοκληρώνει την πρώτη χρονιά, και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και στη δεύτερη, ώστε να πάρει το απολυτήριό της.

Η κ. Γλέζου δημιούργησε και αυτή κοσμήματα στο πλαίσιο των πρότζεκτ, συμμετέχοντας στο bazaar, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Βλάχου, για τα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως τόνισε δεν την δυσκόλεψε ιδιαίτερα η μετάβαση από τον Ίασμο, μιας και χρησιμοποιεί το πάσο της για να έρχεται στην Κομοτηνή και να επιστρέφει μέσω ΚΤΕΛ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.