Μετρησεις πιεσεως και σακχαρου στους κατοικους των Συμβολων

Παρόμοιες δράσεις θα γίνουν στους οικισμούς Πανδρόσου και Νυμφαίας

Η Κοινότητα Πανδρόσου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής διοργάνωσε μια δράση στο Αγροτικό Ιατρείο Συμβόλων. Με αρωγούς τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έγιναν το πρωί της Πέμπτης μετρήσεις πιέσεως, κορεσμού οξυγόνου και σακχάρου στους κατοίκους του οικισμού, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης, Γιάννη Μουρτίδη και της Προέδρου της Κοινότητας, Δώρας Κοντοπούλου. Η ίδια μετέφερε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των κατοίκων αλλά και για το γεγονός ότι επανήρθαν αυτές οι δράσεις που είχαν σταματήσει την περίοδο της πανδημίας. «Σχεδιάζουμε οι μετρήσεις να γίνονται σε ετήσια βάση καθώς πολλοί κάτοικοι δε μπορούν να μετακινηθούν εύκολα στην Κομοτηνή. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις που είναι κλινήρεις είτε ηλικιωμένοι πηγαίνουμε στα σπίτια για τις μετρήσεις».  

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα και συζήτησαν με τις νοσηλεύτριες αν υπάρχει ανάγκη να επισκεφθούν γιατρό.

Παρόμοιες δράσεις θα γίνουν στους οικισμούς Πανδρόσου και Νυμφαίας, που είναι ο πλέον απομακρυσμένος, καθώς βρίσκεται στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Τέλος, η κ. Κοντοπούλου ανέφερε ότι με αφορμή τη φετινή Γιορτή της Μητέρας στις 14 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μητέρα σε Σύμβολα και Πάνδροσο  πριν τις 14 Μαΐου, λόγω της επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.