Μετρα προστασιας απο τον «μινι» καυσωνα στην Κομοτηνη

Σπάει το φράγμα των 35οC από σήμερα ο υδράργυρος

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, με τις ορέξεις του καιρού να έχουν διαφανεί ξεκάθαρες από τις αρχές ήδη της τρέχουσας εβδομάδας. Η σταδιακή άνοδος του υδραργύρου αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με το φράγμα των 35οC να σπάει από σήμερα και στη περιοχή της Ροδόπης. Ειδικότερα, στην Κομοτηνή, όπου τα θερμόμετρα έδειξαν μέχρι και 34οC χθες τις μεσημεριανές ώρες, σήμερα αναμένεται να φτάσουμε στους 36οC, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι προβλέψεις κάνουν λόγο για «38αρια». Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι των Σαπών και του Ιάσμου την εβδομάδα, που ακολουθεί, ενώ πιο δροσερό θα είναι το κλίμα στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στον Ίασμο, όπου χθες το θερμόμετρο έδειχνε έως και 34οC, σήμερα ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει στους 36οC, αλλά αύριο θα υποχωρήσει κατά έναν βαθμό κελσίου. Στην περιοχή των Σαπών το χθεσινό «34άρι» αναμένεται να γίνει «35άρι» σήμερα, αλλά η πιο ζεστή μέρα, με τον υδράργυρο στους 37 οC, θα είναι, όπως φαίνεται, η ερχόμενη Τρίτη.
 
Ενόψει της ανόδου των θερμοκρασιών και της δημιουργίας συνθηκών καύσωνα, ο δήμος Κομοτηνής, δια του αντιδημάρχου κ. Μανώλη Ταπατζά, προχώρησε στον ορισμό ενός δροσερού χώρου φιλοξενίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων, ενώ έδωσε και στη δημοσιότητα τα στοιχεία επικοινωνίας με τους υπεύθυνους για τον συντονισμό των δράσεων, που αποσκοπούν στην προστασία του κοινού. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση, που εξεδόθη, από το δήμο Κομοτηνής:

«Ο δήμος Κομοτηνής, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 42883/8-6-2015 εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό
1) ορίζει υπεύθυνη για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις για την προστασία του κοινού από τις υψηλές θερμοκρασίες και για το διάστημα από 8-7-2015 έως 15-7-2015 την κ. Μαρία Μερέτη, τακτική υπάλληλο του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής, κιν. 6946796063, αναπληρώτρια την τακτική υπάλληλο και προϊσταμένη του Κέντρου, κ. Αρχοντούλα Τσάτσικου, κιν. 6936817522, κοινωνική λειτουργό.
2) Καθορίζει χώρο φιλοξενίας του κοινού για την αποφυγή των επιπτώσεων από τον καύσωνα, την αίθουσα του Β’ ΚΑΠΗ, που βρίσκεται στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του δήμου Κομοτηνής (κλιματιζόμενη αίθουσα), επί της οδού Γρηγορίου Μαρασλή 1.
3) Εφιστούμε την προσοχή στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, να προσέρχονται στο ανωτέρω διάστημα από 8-7-2015 έως 15-7-2015 στο Β’ ΚΑΠΗ του δήμου Κομοτηνής, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.