Μεθοδικη προσπαθεια για σιγουρη επιτυχια για τους μαθητες Κατερινα Λαζαριδου, Ερεν Μολλα Αχμετ, Μολλα Μουσταφα Ιρεμ, Νικο Καλλιγα και Αμετ Καμπακ Χαληλ

Φροντιστήριο Μεθοδικό

Με προσπάθεια, δυναμική παρουσία και μεθοδικότητα, τα παιδιά του φροντιστηρίου Μεθοδικό κατάφεραν να βρουν τους στόχους τους, πετυχαίνοντας σε μια σειρά από σχολές, από τις οποίες στη συνέχεια θα κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους.
 
Οι Κατερίνα Λαζαρίδου, Ερέν Μολλά Αχμέτ, Μολλά Μουσταφά Ιρέμ, Νίκος Καλλιγάς και Αμέτ Καμπάκ Χαλήλ μας μίλησαν τόσο για την μαθητική τους εμπειρία, όσο και για τα σχέδια τους στη συνέχεια. 

Κατερίνα Λαζαρίδου «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, προσπάθησα πραγματικά πάρα πολύ και τα κατάφερα» 

Στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πέρασε η Κατερίνα Λαζαρίδου, η οποία ήταν μία από τις επιλογές της από την αρχή της χρονιάς, και με την πορεία των εξετάσεων και των βαθμών κατάφερε να μπει σε αυτή.
 
«Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, προσπάθησα πραγματικά πάρα πολύ και τα κατάφερα» σημείωσε, τονίζοντας πως η είσοδό της στη σχολή και το Πολεμικό ναυτικό είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά θεωρεί πως θα της αρέσει πάρα πολύ.
 
Πιστεύει δε πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί τόσο στις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και της στρατιωτικής ζωής γενικότερα. 

Ερέν Μολλά Αχμέτ «Το νόημα είναι να το πιάσεις καλά από την αρχή, και η συνέχεια είναι εύκολη» 

Στην Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ πέρασε ο Ερέν Μολλά Αχμέτ, ο οποίος συνεχίζει ουσιαστικά την οικογενειακή παράδοση στις Επιστήμες Υγείας, με τον πατέρα του να είναι ήδη γιατρός, ενώ ο αδερφός του από πέρυσι σπουδάζει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.
 
Ο ίδιος μάλλον θα κάνει μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη, είναι πάντως χαρούμενος που κατάφερε να κάνει όλη τη δύσκολη προετοιμασία που προηγήθηκε, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο περιλάμβανε και πολύ άγχος.
 
«Το νόημα είναι να το πιάσεις καλά από την αρχή, και η συνέχεια είναι εύκολη» τόνισε, σημειώνοντας πως ελπίδα του είναι να πάρει μετά από το πτυχίο και εμπειρίες από την εργασία στο εξωτερικό, θεωρεί όμως πως τελικά θα επιστρέψει στην Κομοτηνή και θα ανοίξει δικό του φαρμακείο. 

Ιρέμ Μολλά Μουσταφά «Η φυσιοθεραπεία αποτελούσε την πρώτη μου επιλογή» 

Στο τμήμα Φυσιοθεραπείας στο Αίγιο πέτυχε να εισαχθεί η Μολλά Μουσταφά Ιρέμ, κάτι που την χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και αποτελούσε την πρώτη της επιλογή.
 
Από την παιδική της ηλικία ήθελε να ασχοληθεί με τον τομέα της υγείας, και να βοηθά τους ανθρώπους, με την φυσιοθεραπεία να «αποτελεί μια επιστήμη η οποία βοηθά τους ανθρώπους με τους πόνους που έχουν και κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους».
 
Για αυτό είναι πολύ ευχαριστημένη για το γεγονός ότι θα βρεθεί στο Αίγιο, και θα μπορέσει να μελετήσει στη σχολή. 

Νίκος Καλλιγάς «Πρέπει να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία στο όνειρό σου»                                          

Κοντά στην Κομοτηνή, στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ θα φοιτά από τον Οκτώβριο ο Νίκος Καλλιγάς.
 
Βέβαια το γεγονός ότι το τμήμα είναι κοντά στην πόλη καταγωγής του δεν τον ενδιέφερε ποτέ, όταν επέλεγε που θα σπουδάσει, παρόλο που στόχος του ήταν πάντα η Ιατρική.
 
Αυτός παραμένει και το όνειρό του, καθώς, πιστεύοντας πως «πρέπει να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία στο όνειρό σου», θα προσπαθήσει να το πετύχει. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από την προσπάθειά του όλη την προηγούμενη χρονιά, και ελπίζει ότι θα μάθει από αυτή αλλά και από το γεγονός ότι δεν «έπιασε» με την πρώτη τη σχολή που στόχευε. 

Αμέτ Καμπάκ Χαλήλ «Η Ιατρική Αθηνών ήταν η πρώτη μου επιλογή» 

Από την αρχή στο στόχαστρο του Αμέτ Καμπάκ Χαλήλ ήταν η Ιατρική Αθηνών, η οποία ήταν η πρώτη τη επιλογή, και κατάφερε να περάσει σε αυτή, ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς του όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Ο ίδιος θεωρεί πως ένα σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του ήταν το γεγονός ότι είχε κάποιες ασθένειες όταν ήταν μικρός, και είχε συνεχή επαφή με γιατρούς, και ήθελε να βοηθήσει και αυτός τους άλλους όπως βοηθούσαν και αυτοί τον ίδιο.
 
Όσο για την επιλογή της Αθήνας, αυτή έγινε για τις ειδικότητες που έχει μετά τη σχολή, τις οποίες θέλει βέβαια πρώτα να γνωρίσει καλύτερα και στη συνέχεια να επιλέξει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.