Μεταπτυχιακο προγραμμα στο Τμημα Κοινωνικης Διοικησης του ΔΠΘ

Στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, πρόκειται να λειτουργήσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στα γνωστικά πεδία της «Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Εργασίας» (ΦΕΚ 990/26-05-2009, τεύχος Β΄).

Το Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια ενός έτους και απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις ακόλουθες κατευθύνσεις:
-Κοινωνική Πολιτική – Διαχείριση Κοινωνικών Προγραμμάτων
-Κοινωνική Εργασία με Παιδιά και Οικογένειες

Στόχοι του Προγράμματος και προοπτικές

Το Π.Μ.Σ παρέχει τις απαιτούμενες ειδικές γνώσεις για την εξοικείωσή των μεταπτυχιακών φοιτητών με τις σύγχρονες προσεγγίσεις σχετικά με την έρευνα και τις εφαρμογές στα δύο ανωτέρω γνωστικά πεδία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προαγωγή της διεπιστημονικής και συγκριτικής έρευνας σε θέματα κοινωνικής μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ειδικότερα:
• Η κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή/διαχείριση και αξιολόγηση κοινωνικών προγραμμάτων. Στοχεύει στην προαγωγή και σύνθεση γνώσεων από τα πεδία της κοινωνικής πολιτικής και διοίκησης, του δημόσιου και ιδιωτικού management, της ανάλυσης των οργανισμών και της οικονομικής επιστήμης. Αποσκοπεί στη δημιουργία νέου επιστημονικού δυναμικού στον κρίσιμο τομέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
• Η κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογής της κοινωνικής εργασίας με επίκεντρο την ευημερία της οικογένειας, την παιδική προστασία και την κοινωνική ένταξη των διαφερουσών οικογενειών στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό, μεταβαλλόμενο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αποσκοπεί στη δημιουργία νέου επιστημονικού δυναμικού για τη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των φορέων κοινωνικής – κοινοτικής ανάπτυξης.

Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι κοινωνικών, οικονομικών, νομικών και πολιτικών επιστημών. Ειδικά για την παρακολούθηση της κατεύθυνσης της Κοινωνικής Εργασίας απαιτείται πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες:
• Από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. (Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, ΔΠΘ [γραφείο 13], Π. Τσαλδάρη 1, Κομοτηνή 69100) / Τηλ.: 25310 39496 (καθημερινά 10:00 – 14:00) / Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
• Και από τον δικτυακό τόπο http://www.socadm.duth.gr

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.