Μετακομιζει η Κινητη Ομαδα Ελεγχου της ΑΑΔΕ στην Κομοτηνη

Τέσσερα γραφεία παραχωρεί η Περιφέρεια για να συνεχίσει τη λειτουργία της

Το αίτημα της ΑΑΔΕ για την στέγαση τμήματος της Κινητής Ομάδας Ελέγχου ΚΟΕ της Κομοτηνής σε γραφεία της Περιφέρειας στο κτήριο της Σισμάνογλου 78, ικανοποίησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην περιοχή.

Την ανάγκη στέγασης του τμήματος τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημειώνοντας πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αυτοί είναι πολύ σημαντικοί για την περιοχή, με δεδομένη την ένταση του παρεμπορίου τα τελευταία χρόνια, μετά και την λειτουργία του κάθετου άξονα.

Η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής, και αποτέλεσμα των ενεργειών τους ήταν η δημιουργία της ομάδας, και της σταδιακής ενίσχυσής της με 15 υπαλλήλους, αλλά και η επικείμενη λειτουργία σταθμού κοντά στην δίοδο της Νυμφαίας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Η Περιφέρεια θα παραχωρήσει 4 γραφεία στην ΑΑΔΕ για 3 χρόνια, υπό την προϋπόθεση πως θα αναλάβει μια σειρά δαπανών και υποχρεώσεων. Και τούτο διότι η ΚΟΕ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προχωρήσει στην εξεύρεση χώρου, που έχει γίνει επιτακτική και για υγειονομικούς λόγους, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά ως υπηρεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.