Μετα τον κορωνοιο θα επιστρεψουν οι γιατροι στα Αγροτικα Ιατρεια

Τις διαβεβαιώσεις της 4ης ΥΠΕ μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Κ. Βενετίδης

Τις διαβεβαιώσεις της 4ης ΥΠΕ ότι μετά το πέρας της κρίσης του κορωνοϊού, θα επιστρέψουν οι γιατροί στα Αγροτικά Ιατρεία, μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Κώστας Βενετίδης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του Επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χρήστου Τρέλλη για το θέμα.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενετίδης, από την πρώτη στιγμή που μετακινήθηκαν οι γιατροί για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ήρθαν σε επαφή με την Υγειονομική Περιφέρεια.

Αρχικά η στρατηγική που τους μεταφέρθηκε, ήταν να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Αγροτικά Ιατρεία, και πως στα Κέντρα Υγείας θα μπορούσαν να κρατηθούν καλύτερα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ παράλληλα αποσυμπιέστηκε, με τους επιπλέον γιατρούς, το σύστημα υγείας.

Από την άλλη, ο κ. Βενετίδης ευχαρίστησε τα φαρμακεία στους οικισμούς, που στήριξαν αυτό το έλλειμα, με την άυλη συνταγογράφηση και την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Οι τελευταίες επισημάνσεις που έχουν από την 4η ΥΠΕ, εξήγησε, είναι ότι η κατάσταση είναι προσωρινή, και πως θα ξανανοίξουν τα ιατρεία όταν τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού, ενώ αν υπάρξουν περίοδοι που μπορεί να ανταπεξέρθει το σύστημα με λιγότερα κρούσματα, θα επιστρέψουν και νωρίτερα.

Παράλληλα ο κ. Βενετίδης θύμισε πως από τις 17 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια συνέστησε Υγειονομική Επιτροπή που αποτελείται από το Γενικό διευθυντή Υγείας, τους προϊσταμένους των Περιφερειακών ενοτήτων και τέσσερις καθηγητές Πανεπιστημίου. Αυτή έθεσε στην Ένωση Περιφερειών τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΜΘ, ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα όταν περάσει η υγειονομική κρίση.

Ο κ. Τρέλλης από την πλευρά του τόνισε πως δεν διαφωνεί με τον κ. Βενετίδη, σημείωσε όμως πως το πρόβλημα για τους κατοίκους των οικισμών παραμένει, μιας και πρέπει να μεταβούν στα Κέντρα Υγείας, και πέρα της ταλαιπωρίας, εκτίθενται περισσότερο. Τόνισε δε πως δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, αν η κυβέρνηση είχε λάβει έκτακτα μέτρα επίταξης του ιδιωτικού τομέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.