Μετα το λιανεμποριο τα σχολεια, στις προτεραιοτητες των λοιμωξιολογων

Προς το τέλος η εστίαση

Τις προτεραιότητες που έχει τώρα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ανέλυσαν οι δύο καθηγητές, Χαράλαμπος Γώγος και Νίκος Σύψας σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Και οι δύο ειδικοί ανέφεραν πως σειρά έχουν τα σχολεία, ενώ προς το τέλος θα είναι η εστίαση.

Αυτό το διάστημα μάλιστα είναι ιδιαίτερο κρίσιμο, τόνισαν τα δύο μέλη της επιτροπής, γι΄ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ψώνια τους ώστε να μην υπάρξει διασπορά και επομένως πισωγυρίσματα.

Φυσικά οι επιδημιολόγοι περιμένουν με αγωνία να δουν το αποτύπωμα που θα αφήσει το άνοιγμα της αγοράς στην επιδημία, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα ανακοινώνονται μέτρα κάθε εβδομάδα.

Ο κ. Γώγος ανέφερε πως θα χρειαστούν μία με δύο εβδομάδες προκειμένου να εκτιμήσουν με ασφάλεια, αν ήρθε η σειρά των σχολείων για να ανοίξουν.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ’ λυκείου, μετά τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια» εξήγησε.

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές πως οι ειδικοί δεν βιάζονται για την εστίαση, η οποία όχι μόνο βρίσκεται τελευταία στη λίστα αλλά έχει «μετατεθεί» η έναρξη των συζητήσεων για τον επόμενο μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.