Μελος της Διαρκoυς Ιερας Συνοδου ο Μητροπολιτης Μαρωνειας και Κομοτηνης Παντελεημων

Ορίστηκε και ως Συνοδικός Σύνδεσμος στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων

Στην νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετέχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, η οποία συνήλθε για πρώτη φορά την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ορίστηκε ως Συνοδικός Σύνδεσμος στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων.
 
Η Δ.Ι.Σ., που πέραν του Αρχιεπισκόπου έχει δώδεκα μέλη, είναι διαρκές διοικητικό όργανο της Εκκλησίας, και μεταξύ άλλων γνωμοδοτεί επί παντός υπό ψήφιση εκκλησιαστικού νόμου, επιλαμβάνεται των τρεχούσης φύσεως εκκλησιαστικών θεμάτων, παρακολουθεί το δογματικό περιεχόμενο των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών.
 
Επίσης συνεργάζεται με την πολιτεία σε θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και μεριμνά για την επιμόρφωση του Ιερού Κλήρου, ασκεί τις αρμοδιότητες που της έχουν ανατεθεί διά του νόμου περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων, αλλά και επαγρυπνεί για την εκπλήρωση των καθηκόντων των κληρικών και των μοναχών.
 
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΙΣ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα νέα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας.
 
Μετά τον Μακαριώτατο Πρόεδρο, εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων αντιφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για όσα είπε, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια των εργασιών αυτής της Συνοδικής Περιόδου θα υπάρξει συνεργασία με πνεύμα σύμπνοιας και ομονοίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.