«Μελισμα»: Προγραμμα ατυπης μουσικης εκπαιδευσης απο το Ωδειο Μ. Συκακη

Απευθύνεται σε βρέφη και γονείς με στόχο τη δημιουργική αλληλεπίδρασή τους

Με τον ευφάνταστο, μουσικό τίτλο «Μέλισμα» το Ωδείο Μ. Συκάκη ανακοινώνει την έναρξη ενός καινοτόμου, προγράμματος κοινοτικής μουσικής. Το πρόγραμμα άτυπης μουσικής εκπαίδευσης «Μέλισμα»  απευθύνεται σε βρέφη (0 – 24 μηνών) και τους γονείς τους. Αντλεί στοιχεία από τις επιστήμες της ψυχολογίας και της κοινωνικής εργασίας και αξιοποιεί μουσικοπαιδαγωγικές πρακτικές και τεχνικές μουσικοθεραπείας.
 
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ευζωίας των βρεφών, η ενδυνάμωση του δεσμού γονέα – βρέφους και η εποικοδομητική διάδραση των οικογενειών μέσω της μουσικής.
 
Μέλημα των υπευθύνων του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου με ποικίλα μουσικά ερεθίσματα, όπου τα βρέφη και οι γονείς τους θα μπορούν να εκφράζονται και να αλληλεπιδρούν δημιουργικά.
 
Συνεκπαιδεύτριες στο «Μέλισμα» είναι η κ. Χριστίνα Συκάκη (μουσικός – ψυχολόγος)  και η Στέλλα Φαρμάκη (μουσικός – κοινωνική λειτουργός).
 
«Σας περιμένουμε με το μελωδικό αυτοσχεδιαστικό μας μέλισμα σε μια μοναδική μουσική και κοινωνική εμπειρία!» σημειώνουν οι συνεκπαιδεύτριες.
 
Το πρόγραμμά διαρθρώνεται σε 20 συναντήσεις εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020 και διεξάγεται στην αίθουσα μουσικοκινητικής του Ωδείου.
 
Πρόκειται να δημιουργηθούν δύο τμήματα ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο των βρεφών και συγκεκριμένα:
– γονείς με βρέφη 0- 11 μηνών (Δευτέρα & Τετάρτη 4-5 μ.μ.)
– γονείς με βρέφη 12- 24 μηνών (Δευτέρα & Τετάρτη 5-6 μ.μ.)

Για μια γνωριμία με το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουμε ανοιχτή, δωρεάν συνάντηση την Τετάρτη 04 Μαρτίου
4.00 – 5.00 μ.μ. για βρέφη 0 -11 μηνών και
5.00- 6.00 μ.μ. για βρέφη 12 – 24 μηνών.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.  Για τη δέσμευση θέσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 

Σύντομα βιογραφικά των εκπαιδευτριών

 
Η Χριστίνα Συκάκη είναι μουσικός, πτυχιούχος Πιάνου, ψυχολόγος  BSc Α.Π.Θ. και διοικητική διευθύντρια του Ωδείου Μ. Συκάκη. Διαθέτει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, καθώς και εκπαίδευση σε ετήσιο κύκλο επιμορφωτικού προγράμματος στη μουσικοθεραπεία. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως θεωρητικός μουσικής και δασκάλα πιάνου με ενήλικες και παιδιά τόσο τυπικής ανάπτυξης όσο και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ως ψυχολόγος έχει εργαστεί με οικογένειες σε κρίση και με παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 
Η Στέλλα Φαρμάκη είναι μουσικός, BSc με ειδίκευση Μονωδία & κοινωνική λειτουργός, BSc, MSc, MA, Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Εργασίας Δ.Π.Θ. με τετραετή εκπαίδευση στη συστημική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μουσικοπαιδαγωγός σε σχολεία και άλλα τυπικά και άτυπα εκπαιδευτικά πλαίσια, ενώ ως κοινωνική λειτουργός αξιοποιεί συστηματικά τη μουσική σε δράσεις με στόχο την κοινωνική ενδυνάμωση ατόμων (παιδιών – εφήβων- ενήλικων), οικογενειών, ομάδων και κοινοτήτων.
 
[<αρχ. μέλισμα < μελίζω] = ποίκιλμα, φωνητικό ή οργανικό, που καλλωπίζει μεμονωμένους φθόγγους της μελωδίας ή γεφυρώνει δύο ή περισσότερους φθόγγους]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.