Μειωση αντικειμενικων αξιων κατα 20% ζητα ο Δημος Κομοτηνης

Στη γνωμοδότησή του προς το Υπουργείο Οικονομικών

Την άποψη ότι οι αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Κομοτηνής θα πρέπει να μειωθούν κατά 20%, σε όλες τις ζώνες, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης και των συντελεστών αυξομείωσης για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων στον χώρο αρμοδιότητάς του.

Να θυμίσουμε πως οι τιμές εκκίνησης, οι συντελεστές αυξομείωσης και η διαμόρφωση ζωνών των περιοχών που είναι ενταγμένες ή πρόκειται να ενταχθούν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη και τη γνώμη του αρμόδιου δημοτικού συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Κομοτηνής κλήθηκε να διατυπώσει την πρότασή του, που ήταν η μείωση κατά 20%, κάτι που σημαίνει μείωση από 100 ευρώ στους οικισμούς με τις χαμηλότερες αξίες μέχρι 200 ευρώ σε αυτούς με τις υψηλότερες.

Σύμφωνα με την τελευταία αναπροσαρμογή, στο Δήμο Κομοτηνής παρατηρούνται οι υψηλότερες τιμές αντικειμενικών αξιών, με την ακριβότερη περιοχή της Ροδόπης να είναι η παραλία Αρωγής, με αντικειμενική αξία που φτάνει τα 1.150 ευρώ, στα 1.000 ευρώ είναι ο οικισμός Αρωγής, και δύο περιοχές της Κομοτηνής στο κέντρο (Α στα 1100 και Β στα 1000).

Στο άλλο άκρο, οι αντικειμενικές αξίες έχουν ελάχιστη τιμή 500 ευρώ στο Δήμο Κομοτηνής, σε οικισμούς όπως η Σαρακηνή και ο Μύτικας, ενώ οι ζώνες στην πόλη της Κομοτηνής δεν πέφτουν κάτω από τα 750 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.