Μεγαλυτερο και καλυτερο απο ποτε το WeGrow Kids Festival

Πλημμύρισε η Εκτενεπολ από παιδικές φωνές και χαμόγελα, σε μια μεγάλη γιορτή

Το αδιαχώρητο επικράτησε και τις τρεις μέρες του WeGrow Kids Festival στην περιοχή της πλατείας Εμπορίου στην Εκτενεπολ, με εκατοντάδες παιδιά και γονείς να γεμίζουν τον χώρο για να απολαύσουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε αυτό.

Και ενώ ο καιρός κατά διαστήματα απείλησε να χαλάσει τις δράσεις, τελικά δεν κατάφερε να καταπνίξει την ζωντάνια των συμμετεχόντων, που έζησαν στιγμές που θα τους κροτούν ζεστούς όλο το χειμώνα.

Η προσέλευση και η συμμετοχή ικανοποίησε πλήρως τους διοργανωτές, ενώ συνεχής ήταν η παρουσία των αφανών ηρώων, των εθελοντών του φεστιβάλ, οι οποίοι όλο το τριήμερο βοηθούσαν ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς προβλήματα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ήταν αφιερωμένο στις διάφορες παρατάσεις που έγιναν στα διαφορετικά σημεία, από τα «Καστράκια», το Αμφιθέατρο, την κεντρική σκηνή αλλά και το σινεμά που στήθηκε στο χώρο του τεκέ.

Ένας μεγάλος χώρος γιορτής

Το πρωί της δεύτερης ημέρας, ένα μεγάλο πάρτι, με δεκάδες δράσεις έλαβε χώρα σε όλο το μήκος του χώρου, με όλους να βρίσκουν κάτι για να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν.

Τα βλέμματα τράβηξε το αερόστατο που είχε στηθεί στο χώρο, στο οποίο μικρές ομάδες παιδιών πραγματοποιούσαν μικρές πτήσεις σε ευθεία πορεία, με μεγάλη ουρά να σχηματίζεται σε αυτό.

Μεγάλη όμως ήταν και η ουρά στον πύργο αναρρίχησης, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που στήθηκε μετά από ένα αγώνα δρόμου τόσο των μελών της ΕΟΔ όσο και μελών και φίλων του Ορειβατικού Συλλόγου για το στήσιμο και την ασφάλεια των διαδρομών του αναρριχητικού πύργου, με εκατοντάδες μικρά παιδιά της πόλης να δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στο χόμπι-αγώνισμα της αναρρίχησης.

Στο χώρο υπήρχαν μια σειρά από συλλόγους και ομάδες που έδωσαν στα παιδιά μια επαφή με διάφορα αθλήματα, από το Badminton του ΑΣ Δημοκρίτειο μέχρι και σεμινάρια μη μηχανοκίνητων σπορ θαλάσσης σε ξηρά από το koupi watersports, μεταξύ άλλων, ενώ σε μια μικρή διαδρομή παιδιά μάθαιναν τις πρώτες αρχές του αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Πολλά παιδιά συγκέντρωσαν τα εργαστήρια, όπως τα πειράματα χημείας και φυσικής από τις χημικούς Δροσίδου Τίνα και Εμμανουηλίδου Μαρία, το εργαστήρι upcycling, δημιουργικής επανάχρησης υφασμάτων, με στόχο την επαφή με την φιλοσοφία του zero waste, από το “Kookoonari” καθώς και διαδραστικά παιχνίδια, όπως το «Τρέχω, παίζω και κυλώ με ανακυκλώσιμο υλικό» του ΚΔΑΠ  “ Χαρά και Δημιουργία”

Παρών στο χώρο ήταν και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών «Καινούργια  Χρονιά, Καινούργια Σχολικά!» συγκεντρώνοντας καινούρια σχολικά είδη για τα παιδιά του, ενώ ιδιαίτερα δυναμικός ήταν ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής που παρουσίασε χορούς, όργανα, τραγούδια, φορεσιές και παιχνίδια της θρακικής παράδοσης.

Το απόγευμα ακολούθησαν παραστάσεις για τα παιδιά, όπως και το απόγευμα της Κυριακής, που παρά το ψιλόβροχο του απογεύματος, οι διοργανωτές κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το τριήμερο, δίνοντας ραντεβού του χρόνου, σε ένα ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο φεστιβάλ, που θα ξεπεράσει τα ύψη που έφτασε το φετινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.