«Μεγαλωνει» κατα ενα τμημα του χρονου η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπων (+Gallery)

122 σπουδαστές έλαβαν τα πτυχία τους από την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών τη φετινή χρονιά

Με την ορκωμοσία 122 σπουδαστών έκλεισε τη χρονιά της η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Σαπών το Σάββατο 9 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά και δίνοντας υποσχέσεις για μεγαλύτερη συμμετοχή και παρουσία την επόμενη.
 
Άλλωστε το ενδιαφέρον για την εγγραφή στη σχολή παραμένει σημαντικό, για αυτό και από την επόμενη χρονιά θα δημιουργηθεί ακόμα ένα τμήμα στη σχολή ανεβάζοντας τον αριθμό των σπουδαστών στους 160.

Ισχυρό εφόδιο το πιστοποιητικό της ΑΣΠΑΙΤΕ 

«Υποδειγματική» χαρακτήρισε αυτή τη χρονιά η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Κασιμάτη, αποδίδοντας αυτή την μεταστροφή, μετά τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί την προηγούμενη χρονιά, στον φετινό Διευθυντή του ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ Παραρτήματος Σαπών, Αναπλ. Καθηγητή Δ.Π.Θ. Αθανάσιο Καραφύλλη.
 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δίνουμε στους σπουδαστές μας ένα πιστοποιητικό που είναι ένα πολύ ισχυρό εφόδιο και για την επαγγελματική τους εξέλιξη» σημείωσε η κ. Κασιμάτη, επισημαίνοντας πως το πτυχίο αυτό είναι αναγνωρίσιμο ευρωπαϊκά, εφοδιάζοντας παράλληλα τους σπουδαστές με προσόντα που τους αναβαθμίζουν προσωπικά, δημιουργώντας επαγγελματίες εκπαιδευτικούς του 21ου αιώνα.
 
Υπενθύμισε δε ότι το παράρτημα λειτουργεί στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας μέσα από την προσπάθεια των μελών ΔΕΠ των σχολών της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής, αλλά και όλα τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης που τους υποστηρίζουν και παρέχουν υψηλό διδακτικό έργο.
 
Στόχος των στελεχών του παραρτήματος, σημείωσε η κ. Κασιμάτη, είναι η αναβάθμιση και συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μιας και θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία τους σε αυτή, ευχόμενη και του χρόνου να είναι ακόμα περισσότεροι και να λειτουργήσουν ακόμα ένα τμήμα, μιας και θεωρεί πως έχουν μια συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία που τους δεσμεύει και τους υποχρεώνει να λειτουργούν εδώ και να παρέχουν το έργο που οφείλουν ως τριτοβάθμιο ίδρυμα, θεωρώντας πως είναι χρέος της ΑΣΠΑΙΤΕ να αναβαθμίζει την τοπική κοινωνία. 

Πολλαπλά οφέλη από τη λειτουργία του Παραρτήματος 

Ικανοποιημένος από την παρουσία του Παραρτήματος φέτος, παρά τις αρχικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ώστε η σχολή να είναι έτοιμη για την έναρξη μαθημάτων την 1η Δεκεμβρίου 2015, εμφανίστηκε ο Διευθυντής κ. Αθανάσιος Καραφύλλης.
 
Με δεδομένο ότι το Παράρτημα των Σαπών είναι το μοναδικό στη χώρα που δεν φιλοξενείται σε μεγάλη πόλη, σύμφωνα με τον κ. Καραφύλλη οι υπεύθυνοι της Σχολής έδωσαν μεγάλη έμφαση να εξυπηρετηθούν οι σπουδαστές στις μετακινήσεις τους, με αυτούς να προέρχονται από όλες τις πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, τους οποίους δίδαξαν 10 διδάκτορες επιστημών και 4 μέλη ΔΕΠ του ΔΠΘ, ενώ απασχολήθηκαν επιπλέον 12 επόπτες –επόπτριες στην πρακτική άσκηση.

Αυτή έγινε σε άριστη συνεργασία με 50 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, από τις οποίες 4 ήταν στη Δράμα, 14 στην Καβάλα, 9 στην Ξάνθη, 11 στην Ροδόπη και 12 στον Έβρο.
 
Κλείνοντας ο κ. Καραφύλλης, ο οποίος με τη θετική εισήγηση της κ. Κασιμάτη θα είναι και του χρόνου Διευθυντής στο παράρτημα, στάθηκε στην οικονομική στήριξη που έδωσε το τμήμα στην τοπική κοινωνία, μιας και όλα τα χρήματα που δόθηκαν στη Σχολή για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών διατέθηκαν σε επιχειρήσεις της περιοχής.
 
Κλείνοντας ευχαρίστησε τη διοικούσα επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του αλλά και την κ. Κασιμάτη, όπως και τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, ο οποίος έδωσε τη συνδρομή του Δήμου όποτε χρειάστηκε.
 
Επίσης ευχαρίστησε το ΔΠΘ που ενέκρινε την τοποθέτησή του στη Διεύθυνση του Παραρτήματος, αποκτώντας παρουσία στην ΑΣΠΑΙΤΕ, τα σχολεία της Περιφέρειας που «ανέχτηκαν» τις πρακτικές ασκήσεις διδασκαλίας, αλλά και όλους τους συνεργάτες στο Παράρτημα.
 
Η τελετή της ορκωμοσίας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη με απόφοιτους και τις οικογένειές τους να γεμίζουν το χώρο, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που ορκίζονταν ήταν η συνάδερφος Δήμητρα Συμεωνίδου αλλά και ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Χουβαρδάς.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.