Μεγαλο το ενδιαφερον των συμπολιτων μας για τα σεμιναρια Πρωτων Βοηθειων της ΕΟΔ Ροδοπης

Πριν ακόμη ξεκινήσει το πρώτο προγραμματίζεται δεύτερο για τις 2 Φεβρουαρίου

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στα σεμινάρια που διοργανώνει η ΕΟΔ Ροδόπης, με θέμα: Βασική Υποστήριξη Ζωής και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης.
 
Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου οδήγησε στο σχεδιασμό και του δεύτερου κύκλου των μαθημάτων, πριν ακόμα ξεκινήσει ο πρώτος, ο οποίος αρχίζει σήμερα 18 Ιανουαρίου στα γραφεία της ΕΟΔ Ροδόπης, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής.
 
Η εκπαίδευση, η οποία είναι βασισμένη στις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης θα γίνει από πιστοποιημένους εκπαιδευτές στα γραφεία της Ομάδας στην Κομοτηνή.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές ενότητες με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των κυριότερων απειλητικών περιστατικών για τη ζωή ενός ενήλικα. Στην εκπαίδευση περιλαμβάνεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
 
Στο θεωρητικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά τα στάδια της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής χρησιμοποιώντας αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.
 
Στο πρακτικό κομμάτι θα εφαρμόσουν στην πράξη, όλα όσα έμαθαν στη θεωρία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.
 
Επιλογή της Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 10 ατόμων, ώστε να διασφαλιστεί ο στόχος, δηλαδή, η θεωρητική και πρακτική γνώση και εμπέδωση των ωφελουμένων.
 
Το δεύτερο σεμινάριο του πρώτου κύκλου των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2017.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών απευθύνονται σε όλους τους πολίτες χωρίς καμία χρέωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.