Μεγαλο το ενδιαφερον των Κομοτηναιων για να γινουν εθελοντες Δοτες Μυελου των Οστων

Επιτυχημένη η πρώτη δράση της ομάδας «Νέοι για την Υγεία»

Με επιτυχία έλαβε χώρα η πρώτη δράση της ομάδας «Νέοι για την Υγεία» με τίτλο «Γίνε και εσύ Δότης…Δώσε ελπίδα», στην οποία μια σειρά συλλόγων και φορέων ενημέρωσαν και ενέγραψαν νέους εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Η ομάδα αποτελεί μια συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής, του Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής, της Συμβουλευτικής ΚοινΣΕπ Θράκης Κίνητρο, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής»  τους e-Αιμοδότες ΑμΚΕ και το Europe Direct ΑΜΘ.

Το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, ενώ όπως σημείωσε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Ελισάβετ Λιολιοσίδου πριν καν ξεκινήσουν την δράση, ήδη είχαν τέσσερις εθελοντές που προσήλθαν στην πλατεία για να γραφτούν δότες μυελού των οστών, όλοι τους νέοι συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος μέσα από τις δράσεις του έχει μέχρι τώρα εγγράψει περίπου 1.100 πολίτες της Ροδόπης στους καταλόγους του, που έχουν δώσει δείγμα για να εγγραφτούν, από τους οποίους έχουν βρεθεί μόλις 6 που τους έχει ζητηθεί να γίνουν δότες.

Στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται και άλλες δράσεις  από την ομάδα «Οι Νέοι για την Υγεία» για θέματα υγείας με έμφαση τους νέους και από τους νέους, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.