Μεγαλο το ενδιαφερον για τις νεες ταυτοτητες στη Ροδοπη

1765 νέα δελτία ταυτότητας εκδόθηκαν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ τα ραντεβού στην Κομοτηνή έχουν «κλείσει» μέχρι το Μάρτιο

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για την έκδοση νέων ταυτοτήτων τόσο στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, όσο και στα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα της Ροδόπης, μιας και τους πρώτους δύο μήνες που έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα, έχουν εκδοθεί 1765 νέα δελτία ταυτότητας, ενώ και τα ραντεβού έχουν κλείσει στην Κομοτηνή μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024, με λίγα να έχουν απομείνει και στα αστυνομικά τμήματα της υπόλοιπης Ροδόπης.

Η διαδικασία, μετά από ένα αργό ξεκίνημα στα τέλη Σεπτεμβρίου, κυλά κανονικά, σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, Ταξίαρχος Μιχάλης Σεβδυνίδης, και το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο από τους πολίτες.

Συνολικά 1765 νέα δελτία ταυτότητας

Η έκδοση νέων δελτίων ταυτότητες ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου, με πέντε σταθμούς εκδόσεως στη Ροδόπη, δύο στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής που εξυπηρετούν τον Δήμο Κομοτηνής, και από ένας στο αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου για το Δήμο Ιάσμου, στο αστυνομικό Τμήμα Αρριανών στο Δήμο Αρριανών και στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών για το Δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου εκδόθηκαν 1765 νέα δελτία ταυτότητας, με περίπου τα μισά, 857 σε αριθμό, να έχουν εκδοθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, ενώ ακολουθούν το ΑΤ Αρριανών, με 361 δελτία, το ΑΤ Ιάσμου, με 278 δελτία και το ΑΤ Σαπών με 269 δελτία.

Τα ραντεβού κλείνονται μέσω του gov.gr, και ενώ όταν ξεκίνησαν ήταν 30 την  εβδομάδα, (για έξι μέρες, καθημερινές και Σάββατο) τώρα έχουν φτάσει τα 45, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για ραντεβού το απόγευμα της Τετάρτης για όσους αδυνατούν να προσέλθουν το πρωί.

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει ανοίξει μέχρι τις 2 Μαρτίου του 2024, και όπως τόνισε ο κ. Σεβδυνίδης, ήδη όλα έχουν κλείσει στο ΤΑ Κομοτηνής, με κενά να έχουν απομείνει στα υπόλοιπα τμήματα, από τον Ιανουάριο και μετά, τα οποία σταθερά γεμίζουν.

Όσο για το πότε θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για ραντεβού μετά τις 2 Μαρτίου, τόνισε πως αυτό γίνεται από την κεντρική υπηρεσία, σταθμίζοντας τα αιτήματα και τη ροή.

Εξυπηρέτηση πολιτών που έχασαν ταυτότητες

Παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν πολίτες που έχουν απωλέσει την ταυτότητά τους, αλλά και πολίτες που δεν διέθεταν μέχρι τώρα ταυτότητα, όπως για παράδειγμα μαθητές, ή στρατιωτικοί που μόλις αποστρατεύτηκαν.

Για αυτό και προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν ενδιάμεσα των ραντεβού, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Έτσι από τα 1765 δελτία ταυτότητας που εκδόθηκαν στην Ροδόπη, τα 1423 εκδόθηκαν μετά από ραντεβού, τα 149 για αντικατάσταση απολεσθέντος δελτίου ταυτότητας, και τα 191 για πολίτες χωρίς ταυτότητα.

Ο κ. Σεβδυνίδης τόνισε πως υπάρχει και μέριμνα για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο χώρο της Αστυνομίας, με δυνατότητα να μεταφερθεί το συνεργείο στο χώρο που βρίσκεται ο πολίτης, έχοντας κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, ώστε να γίνει η έκδοση της νέας ταυτότητας, παρόλο που μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να το κάνουν.

Τέλος, όσο αφορά τη ροή των ραντεβού, επισήμανε πως έχει δοθεί εντολή τόσο από τον ίδιο όσο και από τη φυσική ηγεσία ότι σε περίπτωση που κάποιος αστυνομικός που έχει εκπαιδευτεί για την έκδοση ταυτοτήτων δεν θα προσέλθει λόγω ασθενείας, άδειας κτλ, θα αναπληρωθεί άμεσα με άλλον, που έχει ήδη εκπαιδευτεί για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και εντάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.