Μεγαλο το ενδιαφερον για την αστροπαρατηρηση στο Γυμνασιο με Λυκειακες Ταξεις Ξυλαγανης

Ανοίγεται στην κοινωνία το σχολείο, μέσω δράσεων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και όχι μόνο

Τα βασικά ουράνια σώματα, όπως τους πλανήτες, παρατήρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ξυλαγανής, καθώς και όποιος άλλος ενδιαφερόμενος βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στην αυλή του σχολείου, σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε το σχολείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ξυλαγανής.

Την παρουσίαση σχετική με τα ουράνια σώματα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης κ. Ανδρέας Αμανατίδης, ενώ στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου έστησαν το τηλεσκόπιο στην αυλή, και κάλεσαν τα παιδιά  να παρατηρήσουν τον νυχτερινό ουρανό, ξεδιπλώνοντας τα μυστικά του έναστρου ουρανού.

Δράσεις με ευρεία γκάμα θεμάτων

Η ιδέα για την βραδιά αυτή ξεκίνησε στο πλαίσιο ενός υπό έγκριση προγράμματος του σχολείου, με θέμα τους αστέρες στην Θεολογία και τη Φυσική, ένα πρόγραμμα που οργανώνουν η θεολόγος του σχολείου κ. Δέσποινα Γαβριηλίδου και η Φυσικός κ. Ευδοξία Τρεμπέλα, σημείωσε η Διευθύντρια κ. Φωτεινή Δαμιανού.

Οι δύο εκπαιδευτικοί τους λοιπόν είχαν αυτή την ιδέα, θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να δουν τους πλανήτες μέσω του τηλεσκοπίου, μια εμπειρία που δεν θα έχουν ευκαιρία να ζήσουν πολλές φορές.

Βέβαια δεν απευθυνόταν μόνο στα παιδιά, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Ξυλαγανής, που τους τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ για την εκδήλωση ήρθαν παιδιά και από την Κομοτηνή.

Στόχος τους άλλωστε, τόνισε η κ. Δαμιανού, είναι να συνεχίσουν να κάνουν και άλλες δράσεις με μια ευρεία γκάμα θεμάτων, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, αλλά και ανοίγοντας το σχολείο στην κοινωνία και δίνοντας κίνητρο στα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους.

Και αυτό γιατί το σχολείο διαθέτει τον εξοπλισμό, αλλά και προσωπικό με τρομερή εκπαιδευτική διάθεση, οπότε θέλουν τα παιδιά να συνεχίσουν να φοιτούν σε αυτό και να κάνουν πράγματα τα οποία θα έχουν πρωτόγνωρο ενδιαφέρον.

Το Λύκειο αυτή τη στιγμή έχει Α΄ και Β΄ Τάξη Λυκείου, και ευελπιστούν την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει και Γ΄ Λυκείου.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για βιωματικές δράσεις

Το πρόγραμμα προέκυψε από την προσπάθειά τους να συνταιριάσουν τις δύο επιστήμες, σημείωσε η κ. Τρεμπέλα, και να δείξουν πως αυτό θα τους βοηθήσει να καταλάβουν πολλά από τα θεωρητικά στοιχεία που ακούν στο μάθημα, μιας και τις κάνουν πιο ενδιαφέροντα τόσο τα μαθήματα της Φυσικής όσο και των Θρησκευτικών.

Τόνισε δε πως η συμμετοχή παιδιών, τόσο από την Ξυλαγανή όσο και από Κομοτηνή, δείχνει το ενδιαφέρον τους για βιωματικές δράσεις και συμμετοχή σε τέτοια δρώμενα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.