Μεγαλη η προσελευση ειδικα απο νεους για να δωσουν αιμα

Το ευχαριστώ της ΝΥ Αιμοδοσίας Κομοτηνής

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αιμοδοσίας, απευθύνει η ΝΥ Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Παράλληλα προτρέπει όσους επίδοξους αιμοδότες το σκέφτονται ακόμα, να προσέρχονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες για αίμα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση:

«Σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες αξίζει ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, “αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Η ΝΥ Αιμοδοσίας Κομοτηνής γέμισε από νέους ανθρώπους, ύστερα από το κάλεσμα για να καλυφθούν οι ανάγκες για αίμα. Τη δύσκολη στιγμή “είμαστε εκεί για τον Άλλο”, καθώς στις στιγμές κρίσης, οι συμπολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι, δείχνουν την ευαισθησία τους και την αλληλεγγύη τους κι αυτό αποτελεί ελπίδα για το μέλλον».

Εξίσου όμως σημαντικό είναι να μπορούμε να καλύψουμε τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν κάθε Αύγουστο και που αφορούν τους τραυματίες από την κατά κανόνα αύξηση των τροχαίων καθώς και τις ανάγκες των περίπου 2.500 ασθενών με μεσογειακή αναιμία, για τους οποίους η μετάγγιση δεν σταματά ποτέ».

Προκειμένου να αποφύγουμε την εξάντληση του αιμοδοτικού πληθυσμού, παρακαλούμε τους αιμοδότες να προσέρχονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες για να μην έχουμε σοβαρές ελλείψεις τους επόμενους μήνες.

Ας στηρίξουμε όλα τα νοσοκομεία που συνεχίζουν να έχουν ανάγκες αίματος, δεδομένου ότι το αίμα διατηρείται για 42 ημέρες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.