Μεγαλη επιτυχια στην πρωτη αιμοδοσια του ΣΔΕ Κομοτηνης

60 άτομα έδωσαν αίμα, σε μια δράση που ένωσε πολλούς φορείς της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και την NY Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου.

Συνολικά 60 άτομα έδωσαν αίμα, δείχνοντας πως το ενδιαφέρον είναι πολύ υψηλό, για αυτό και οι διοργανωτές είναι σίγουροι πως η αιμοδοσία αυτή θα συνεχιστεί.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε με την συμμετοχή των Συλλόγων: Θράκες Κομοτηνής, Ροδόπη ’87, Ορφέας Στρύμης, ΓΑΣ Κομοτηνής, Φιλοτέχνες, ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης, Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής αλλά και σχολείων, όπως το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το ΔΙΕΚ Κομοτηνής, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής και το Εσπερινό ΓΕΛ Κομοτηνής

Το αίτημα βέβαια για την διοργάνωση αιμοδοσίας αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των μαθητών του, τόνισε ο Διευθυντής του ΣΔΕ Ροδόπης κ. Ηλίας Βλάχος, και είχε γίνει πρόταση για ειδική ομάδα, ώστε να έχουν φιάλες για τους μαθητές του.

Ωστόσο θεωρεί πως ο τρόπος με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη δράση, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών, είναι κάτι εξίσου σημαντικό, μιας και, όπως τόνισε, σημασία έχει να δίνει κάποιος αίμα, και όχι ποιος το συγκεντρώνει.

Φέτος λοιπόν, μετά από μια ενημέρωση από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, για την χρόνια έλλειψη αίματος στη χώρα μας, ήρθαν σε συνεννόηση με τους φορείς, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δουν αν θα έχει ανταπόκριση η απογευματινή αιμοδοσία, κάτι το οποίο και πέτυχαν.

Από την πλευρά του ο υποδιευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ, κ. Ξανθούλης Ξανθούλης, τόνισε πως ήδη συνεργάζονται σε πολλά επίπεδα με το ΣΔΕ Κομοτηνής, και αμέσως ενημέρωσαν τους μαθητές τους, και δεν χρειάστηκε καν να θίξουν την αναγκαιότητα της αιμοδοσίας, πριν ανταποκριθούν.

Μάλιστα, επειδή οι εγγραφές γινόταν πριν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της αιμοδοσίας, είχαν συνεχείς οχλήσεις από αυτούς, για το πότε θα πραγματοποιηθεί η δράση.

«Είμαστε ευχαριστημένοι όποτε γίνεται μια τέτοια οργάνωση με επιτυχία» τόνισε,  και σκοπεύουν να συνεχίσουν αυτή την δράση, που ίσως την επόμενη φορά γίνει στο χώρο του ΕΠΑΛ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.