Μεγαλη ανταποκριση στην συγκεντρωση σχολικων ειδων για παιδια που εχουν αναγκη

Διοργανώθηκε από τους «[email protected]» και KΔAΠ «MΠO...Yes»

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου «[email protected]» και του KΔAΠ «MΠO…Yes» για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Έτσι την Πέμπτη 31 Αυγούστου και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκαν είδη στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ, ενώ το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το αυτοκίνητο του Συλλόγου βρισκόταν μπροστά από το κατάστημα Kaffeine στην είσοδο της οδού Βενιζέλου, όπου συμπολίτες μας έφερναν διάφορα είδη, η διανομή των οποίων θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με τις κοινωνικές υπηρεσίες και την πρόνοια.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Όπως τόνισε ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κώστας Ξενοδοχίδης, οι [email protected] έχουν κάνει ξανά ανάλογες δράσεις στο παρελθόν, συγκεντρώνοντας τόσο σχολικά είδη, όσο και παιχνίδια.

Λόγω κορονοϊού οι δράσεις αυτές ατόνησαν, όμως την επανέφεραν φέτος, επιλέγοντας αυτές τις ημερομηνίες γιατί ήδη από την Τετάρτη ξεκίνησε το καλάθι του νοικοκυριού για τα σχολικά είδη, οπότε θώρησαν ότι ήταν μια ευκαιρία για τον κόσμο να πάρει κάτι πιο οικονομικό.

Μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τόσο σημαντικό, που τους ζητήθηκε να παραλάβουν σχολικά είδη και τις επόμενες μέρες, κάτι που θα προσπαθήσουν να κάνουν. Βέβαια στόχος τους είναι να ολοκληρώσουν την συλλογή όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να παραδώσουν τα είδη και να μοιραστούν σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη. 

Θεωρεί δε πως από την συμμετοχή φάνηκε η σημασία που δίνουν στον εθελοντισμό και την προσφορά οι συμπολίτες μας, και την ευαισθησία που έχουν για αυτά τα θέματα, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του ΚΔΑΠ «MΠO…Yes» το οποίο βοήθησε να διαχυθεί το μήνυμα τους.

Κάθε κίνηση μετράει

Από την πλευρά του ΚΔΑΠ η ιδιοκτήτρια κ. Αθανασία Τζαμπάζογλου, τόνισε πως ξεκίνησαν αυτή τη συνεργασία επειδή ήταν παλιοί γνώριμοι, με την ίδια να έχει σχεδιάσει το σήμα τους, και αποφάσισαν να συγκεντρώσουν μαζί σχολικά είδη για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη και είναι αρκετές τα τελευταία δύσκολα χρόνια, τη στιγμή που το κόστος είναι σημαντικό.

Από την πλευρά τους φρόντισαν να ενημερώσουν τους γονείς για την συγκεκριμένη κίνηση, αλλά και προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στο ΚΔΑΠ σημειώνοντας πως κάποια πράγματα που είναι δεδομένα για αυτά, δεν είναι για άλλα.

Έτσι έβαλαν τα παιδιά στη διαδικασία να σκεφτούν πως ό,τι εξτρά έχουν, μπορούν να το δίνουν σε παιδιά που δεν έχουν, και πώς κάθε κίνηση μετράει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.