«Μεγαλες οι ελλειψεις σε προσωπικο και υλικα»

Λέει η ΠΟΕΔΗΝ για τρία νοσοκομεία της Περιφέρειας

Στοιχεία «φωτιά» για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι και τρία Νοσοκομεία της Περιφέρειας και συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και το Νοσοκομείο Ξάνθης.
 
Η εικόνα, όπως αποτυπώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, για αυτά έχει ως εξής:
 
1. Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.
2. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας, με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.
3. Νοσοκομείο Ξάνθης: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
 
Να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ κλείνοντας την ανακοίνωσή της, «παρόμοια είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, με μεγάλα προβλήματα να εμφανίζουν δομές που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.