Μεχρι τις 30 Νοεμβριου η προθεσμια απογραφης Νομικων Προσωπων

Αυστηρές κυρώσεις σε όσα δεν απογραφούν

Ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, απέστειλε εγκύκλιο με την οποία καλούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου (ΝΠΔΔ) και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που δεν έχουν απογραφεί ως τώρα στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, να συμμορφωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, προειδοποιώντας σε αντίθετη περίπτωση για αυστηρές κυρώσεις. Στόχος της απογραφής είναι η κεντρική διοίκηση να έχει καθαρή εικόνα  του αριθμού των υπαλλήλων και το αντικείμενο του έργου των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων παντός είδους που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Το υπουργείο επιθυμεί να έχει εικόνα των φορέων που επιχορηγούνται από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, και άρα υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της απογραφής. Αυστηρές αναμένεται να είναι οι κυρώσεις για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που παρεκκλίνουν τόσο από την υποχρέωση απογραφής όσο και από την ένταξη στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.
 
Αναφορικά με τα ΝΠΙΔ που δεν υπάγονται, η μη υπαγωγή τους θα πρέπει να βεβαιώνεται με έγγραφο του εποπτεύοντος Υπουργείου, στο οποίο θα γίνεται αναφορά των οργανικών διατάξεων του φορέα όπου προκύπτει ότι τα εν λόγω ΝΠΙΔ δεν ανήκουν στο Κράτους, και στο οποίο περιέχεται βεβαίωση του προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ότι δεν επιχορηγούνται τακτικώς κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους από κρατικούς πόρους.
 
Οι αρμόδιες διευθύνσεις εποπτείας Νομικών Προσώπων των υπουργείων καλούνται να διαβιβάσουν την εγκύκλιο στα εποπτευόμενα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, εκτός από τις ΔΕΚΟ που υπάγονται στο Κεφ. Β” του Ν.3429/2005. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσον αφορά στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που δεν έχουν απογραφεί, παρόλο που τους είχε σταλεί σχετικό έγγραφο ήδη από τον περασμένο Ιούλιο (ΔΙΠΑΑΔ/Φ.81/53/ 13845/8.7.2015).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.