Με τους πληγεντες του Σωστη συναντηθηκαν οι υφυπουργοι Μακεδονιας Θρακης και Πολιτικης Προστασιας

Χαρακτηριστική ήταν η συνομιλία του κ. Τριαντόπουλου με τον κτηνοτρόφο από τον Σώστη κ. Γιουσούφ, του οποίου κάηκε το μαντρί

Με τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στον οικισμό του Σώστη συναντήθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Στάθης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος.

Οι δύο υφυπουργοί δεσμεύτηκαν για άμεση καταγραφή των ζημιών και αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Χαρακτηριστική ήταν η συνομιλία του κ. Τριαντόπουλου με τον κτηνοτρόφο από τον Σώστη κ. Γιουσούφ, του οποίου κάηκε το μαντρί αλλά σώθηκαν τα ζώα του.

«30 χρόνια δούλεψα, έκανα ένα μαντρί όλα νόμιμα. Τώρα δεν έχω που να βάλω τα ζώα μου. Τώρα τα έχω στην αυλή μου τα ζώα. Όταν θα αρχίσουν οι βροχές τι θα κάνω; Μετά από ένα μήνα, θα γεννήσουν τα ζώα μου, αν θα χάσω τα μικρά θα πάρω ένα σκηνή στο δημαρχείο να κρεμαστώ. Άλλο τίποτα δεν με γλυτώνει εμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουσούφ στον υφυπουργό, ο οποίος τον καθησύχασε, λέγοντας του πως γι’ αυτό είμαστε εδώ, και εξήγησε πως από τον δήμο θα κάνουν μια καταγραφή τι ανάγκες υπάρχουν σε τσίγκο και σε ξύλα.

Δεν θέλω να βάλω στην τσέπη μου λεφτά υλικά χρειάζομαι διέκοψε τον υπουργό ο κτηνοτρόφος

Για να του απαντήσει ο υπουργός: «Μπορούμε αύριο και ο ΔΕΔΔΗΕ και οι εταιρείας με τσίγκο να ‘ρθούνε εδώ. Απλώς χρειάζεται μια καταγραφή του πόσα υλικά χρειάζεστε. Δώστε μια καταγραφή πόσους τσίγκους πόσες κολώνες χρειάζεστε και μέσα σε μια βδομάδα θα τα έχετε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.