Με τους Κομοτηναιους ψηφιακους δημοκρατες της Βουλης των Εφηβων συναντηθηκε ο Γ. Γκαρανης

25 μαθητές του Τζελάλ Μπαγιάρ συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων

Με τους συμμετέχοντες μαθητές στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων «Βήματα Δημοκρατίας» συναντήθηκε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Πρόκειται για 25 παιδιά από το Τμήμα Β1 Ανθρωπιστικών Σπουδών του Μειονοτικού Γυμνασίου- Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα της Βουλής  στο οποίο το σχολείο συμμετέχει για πολλοστή φορά. Το πρόγραμμα διαρκεί όλη τη σχολική χρονιά και μια φορά τον μήνα ενημερώνουν τη Βουλή για το ημερολόγιο δράσεών τους. Φέτος το πρόγραμμα της Βουλής έχει σαν θέμα του την «Ψηφιακή Δημοκρατία» και η ομάδα των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου- Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ ονομάζεται Ψηφιακοί Δημοκράτες Πολίτες. Από το Τμήμα θα τους εκπροσωπήσει ένας μαθητής ως Βουλευτής, ανάμεσα στους 300. 

Οι μαθητές είχαν έναν γόνιμο διάλογο με τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Του έθεσαν ερωτήσεις σχετικές με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου την περίοδο της πανδημίας και την ανταπόκριση των πολιτών  και ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης τους μίλησε για τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, το καινοτόμο πρόγραμμα eHEALTH MONITORING που εντάσσεται στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία και μια σειρά λειτουργιών που εξετάζονται ή δρομολογούνται από τον Δήμο Κομοτηνής. Επίσης, αναφέρθηκε στις πετυχημένες εξ αποστάσεως δράσεις αθλητικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής και από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής. Οι μαθητές εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών ψηφιακά, για παράδειγμα για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής με τηλεδιάσκεψη.

Επίσης, υπέβαλαν προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, καθώς επίσης εμπλουτισμό των δράσεων που ν’ απευθύνονται στους νέους της ηλικίας τους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.

Επίσης, έθεσαν γενικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του Δήμου και της πόλης και συμφώνησαν από κοινού να πραγματοποιήσουν μια ακόμη συνάντηση με κύρια θέματα τη λειτουργία της πόλης και της γειτονιάς τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η υποδιευθύντρια του Σχολείου Ελένη Χατζή και η υπεύθυνη του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων Κατερίνα Γεωργαντά.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.