Με τον Περιφερειαρχη ΑΜΘ συναντηθηκε η ΕΣΠΕΑΜ/Θ

Τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς στο τραπέζι της συζήτησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας, για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Ο κ. Χρήστος Μέτιος καλωσόρισε εγκάρδια τα Μέλη της Ένωσης  και τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας  και ομοψυχίας και αναφέρθηκε στη συνεχή κοινωνική προσφορά τους, στον καιρό της ειρήνης, διαβεβαιώνοντας δε ότι η τοπική κοινωνία και οι αρχές που την εκπροσωπούν, τιμούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος και τα  Μέλη του Δ.Σ., ευχαρίστησαν αρχικά τον Περιφερειάρχη για την πολύτιμη συνεισφορά του, κατά την διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, με την χορήγηση υγειονομικού υλικού στην ΕΣΠΕΑΜ/Θ, το οποίο διατέθηκε σε Μονάδες του Δ΄ ΣΣ με μέριμνα του Διοικητή του Σώματος, στο 212 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη και στην 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΧΧ ΤΘΜ) στην Καβάλα. Στη συνέχεια τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του Κλάδου των Στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Ξάνθη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ Νίκος Παναγιωτίδης, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, για την απόφαση της Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας στην πόλη της Ξάνθης στις 21 και 22 Μαΐου 2022.

Το εν λόγω Συνέδριο είναι Πανελλήνιας και Πανευρωπαϊκής εμβέλειας και στις διεργασίες του θα συμμετέχουν περί τους 250 Αντιπροσώπους, από 40 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών της Ελλάδας καθώς και ξένη αντιπροσωπεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών EUROMIL.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως πολύ σωστή και αναγκαία την επιτυχή υλοποίηση του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και  δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας καθόσον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφέρεια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας υψηλού επιπέδου κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης της διαρκούς προσφοράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους Έλληνες Στρατιωτικούς, ο Πρόεδρος της Ένωσης, δώρισε στον Περιφερειάρχη, εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Προστάτης και Πνευματικός Καθοδηγητής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) .

Ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης τόσο για την καλή τους συνεργασία όσο και για το τιμητικό τους δώρο τονίζοντας παράλληλα ότι θα είναι δίπλα στους Στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους, συμπαραστάτης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στην συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ Νικόλαος Παναγιωτίδης, το Μέλος του ΔΣ Χριστιάννα Ιορδανοπούλου και ο Αντιπρόσωπος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ στην ΠΟΜΕΝΣ, Χρήστος Μαργαρίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.