Με τον αρχηγο της ΕΛΑΣ συναντηθηκε η Σταυρουλα Τζατζανα

Ετέθησαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα των αστυνομικών της Ροδόπης

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, η Προέδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά μαζί με τον Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκο,  πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα.

Στη συνάντηση, αφού αρχικά  μεταφέρθηκαν από την Πρόεδρό της ΠΟΑΣΥ στον κ. Αρχηγό τα θερμά συγχαρητήρια του Δ.Σ. και των μελών της Ένωσής για την τοποθέτησή του στο ύψιστο αξίωμα της θέσης του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και οι ευχές για υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, στη συνέχεια έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι υπηρετούντες στο Νομό Ροδόπης  αστυνομικοί, τα οποία οφείλονται κυρίαρχα στις γεωγραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες  της περιοχής μας που εκ των πραγμάτων δημιουργούν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και κατ’ επέκταση αυξημένες  υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και προβληματικών έως επισφαλών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Πολλά τα «ανοιχτά» θέματα

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσής μας με ανθρώπινο δυναμικό τόσο με μεταθέσεις για την κάλυψη των 85 κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης, όσο και μέσω του θεσμού των αποσπάσεων από άλλες Δ.Α. της Επικράτειας προκειμένου για την διαχείριση των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, στην ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων (περιπολικά, βαν μεταφοράς κρατουμένων και παράνομων μεταναστών, δικύκλων, κ.λ.π.) και άμεσου εξοπλισμού με άθραυστο υαλοπίνακα για διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων  των οχημάτων της Δ.Α Ροδόπης που εκτελούν μεταγωγές και προσαγωγές ατόμων, στην παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αλεξίσφαιρη σκοπιά έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου, θερμικές κάμερες, εξομοιωτές στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής κ.λ.π.), στην άμεση επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών οι οποίες είναι επισφαλείς τόσο για τους υπηρετούντες εκεί αστυνομικούς όσο και για τους προσερχόμενους για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους στην συγκεκριμένη Αστυνομική Υπηρεσία πολιτών,  στην άμεση εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής ώστε επιτέλους να λειτουργήσει έστω και μετά από 11 χρόνια από την ίδρυσή του και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών  του, με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  για την στελέχωση των Νεοϊδρυθέντων Υπηρεσιών , καθώς και για την αναγκαιότητα  δημιουργίας  Αστυνομικού  Τμήματος  Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας  σε ελληνικό έδαφος.

Άδικη η εξαίρεση αστυνομικών της Ροδόπης από το επίδομα παραμεθορίου

Τέλος ζητήθηκε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ η παρέμβασή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να υπάρξει για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Ροδόπης  η επέκταση δικαιώματος λήψης  του επιδόματος ύψους 100 ευρώ, που με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε η καταβολή του στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί. Να σημειωθεί ότι με τον Ν. 4553/2018 το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το αντίστοιχο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις ίδιες περιοχές.

Τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών της Ροδόπης στήριξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, παρεμβαίνοντας δυναμικά για την σε άμεσο χρόνο επίλυσή τους.

Θετική η ανταπόκριση του Αρχηγού

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων και αφουγκραζόμενος  την αγωνία τόσο για τη διεκδίκηση και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της ΕΑΥΡ, όσο και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στην τοπική κοινωνία του Νομού Ροδόπης, ενημέρωσε ότι από αναλήψεως των νέων του καθηκόντων – καθώς ήταν ήδη ενημερωμένος από την Ένωσή, για όλα τα προβλήματα,  κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος – ζήτησε την εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και την επίσπευση αυτών, ώστε πολύ σύντομα να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των  κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών, αλλά και η εξεύρεση χώρου στέγασης του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής. Υποσχέθηκε επίσης ότι, θα επιδείξει προσωπική μέριμνα για την σύντομη επίλυση και των υπολοίπων αιτημάτων μας.

Από πλευράς της η κ. Τζατζανά ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για την θετική προσέγγιση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης, όσο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκο για την αδιάλειπτη  στήριξή του  σε όλα τα δίκαια αιτήματά και για τις δυναμικές του παρεμβάσεις ώστε να εξευρίσκονται  λύσεις και να δρομολογείται η επίλυσή τους.     

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.