Με τον Αρχιεπισκοπο Αθηνων και Πασης Ελλαδος συναντηθηκε ο Κοσμητορας της ΣΚΑΣ Μ. Γ. Βαρβουνης

Με θερμά λόγια εκφράστηκε ο Μακαριώτατος για τη ΣΚΑΣ και το ΔΠΘ

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ είχε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ. Στη διάρκειά της ο κ. Βαρβούνης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τα Τμήματα και τις δράσεις της Σχολής, σε ερευνητικό και διδακτικό επίπεδο, και ζήτησε την στήριξη της Εκκλησίας σε θέματα που η Σχολή αντιμετωπίζει, ενώ παραλλήλως διερευνήθηκαν δυνατότητες σχετικών συνεργασιών. Ο Μακαριώτατος εκφράστηκε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τη Σχολή και το έργο της, καθώς και για το ΔΠΘ γενικότερα, καθώς μάλιστα στις 16 Απριλίου 2016 είχε αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ της ΣΚΑΣ, μετά από ομόφωνη απόφασή της.

Μάλιστα τότε τον σχετικό έπαινο είχε εκφωνήσει ο κ. Βαρβούνης, ως προεδρεύων του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, το οποίο είχε οργανώσει, με πρωτοβουλία του κ. Βαρβούνη, στην Κομοτηνή και την Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Μοναστική ζωή και εκκλησιαστική παράδοση στη Θράκη – Αφιέρωμα τιμής στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄». Τα σχετικά με την αναγόρευση και τα πρακτικά της Ημερίδας εκδόθηκαν την επόμενη χρονιά σε τόμο, με τον τίτλο: Πολυχρόνιον. Τιμητικό αφιέρωμα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄. Α. Τα κατά την αναγόρευση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Β. Πρακτικά Επιστημονικής Ημερίδας «Μοναστική ζωή και εκκλησιαστική παράδοση στη Θράκη». Αφιέρωμα τιμής στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κομοτηνή 2017 (εκδ. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σελ. 126), με την επιστημονική επιμέλεια του κ. Βαρβούνη.

Συνεπώς η συνάντηση αυτή ήταν πολύ πιο ουσιαστική από μια απλώς εθιμοτυπική επαφή, και τα θέματα που συζητήθηκαν ενδιέφεραν τόσο το παρελθόν και το παρόν, όσο και το μέλλον της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.