Με το βλεμμα στην επιτυχια στο Φροντιστηριο «Οροσημο 2001»

Οι Χρυσοβαλάντω Μαρία Μελέγκου, Κωνσταντίνα Μητακούδη, Χρήστος Σεραφίδης, Μαρία Βαϊτσούδη και Φωτεινή Κουτάνη πέτυχαν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και χαμογελούν

Επανάληψη των σκηνών χαράς που ζουν κάθε χρόνο με τους μαθητές τους, ήταν για τα στελέχη του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο» η Πέμπτη 27 Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Και αυτό γιατί είδαν τους μαθητές τους να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της κοινής προσπάθειας, των κόπων και της αγωνίας που έζησαν τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουν σε αυτή τη στιγμή, που όλα συνδυάζονται σε μια έκρηξη χαράς για το τελικό αποτέλεσμα.

Στον τερματισμό αυτού του μαραθωνίου λοιπόν, μιλήσαμε με πέντε νέους φοιτητές και φοιτήτριες, που πέτυχαν της εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, για όλα αυτά που τους έφεραν μέχρι εδώ, αλλά και τους στόχους που βάζουν για το μέλλον.

Μόνη επιλογή η Ψυχολογία Θεσσαλονίκης

Η Χρυσοβαλάντω Μαρία Μελέγκου

Πρώτη, και κύρια επιλογή ήταν η Ψυχολογία Θεσσαλονίκης για την Χρυσοβαλάντω Μαρία Μελέγκου, η οποία είχε βάλει την Ψυχολογία ως πρώτο στόχο από την Α Λυκείου, έχοντας αποφασίσει ήδη να φοιτήσει στη Θεσσαλονίκη από την Γ΄ Γυμνασίου.

«Ανυπομονώ να έρθει η στιγμή να σπουδάσω Ψυχολογία, το θέλω δύο χρόνια σχεδόν» ανέφερε. Επέλεξε μάλιστα την Ψυχολογία, θέλοντας μέσα από αυτό το επάγγελμα να βοηθά τους ανθρώπους, και να προσφέρει με αυτό τον τρόπο όπως μπορεί. Παρόλο που κρατά τις επιλογές της ανοιχτές, η αρχική της σκέψη είναι να ασχοληθεί με την παιδοψυχολογία, και να ασχοληθεί με παιδιά που έχουν υποστεί bullying, ή παιδιά που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Όσο για την συμβουλή της στους επόμενους υποψηφίους των πανελληνίων, είναι πως το ταξίδι μπορεί να φαίνεται μακρύ, αλλά αξίζει τον κόπο, και μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και ακόμα και αν απελπίζονται, να μην τα παρατήσουν ποτέ. Σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε, την βοήθησε ιδιαίτερα το φροντιστήριο, και για αυτό θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές της.

Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές η ΣΜΥ και οι στρατιωτικές σχολές

Η Κωνσταντίνα Μητακούδη

Στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) – Σώματα, στα Τρίκαλα, εισάχθηκε η Κωνσταντίνα Μητακούδη που τόνισε πως ήταν μια από τις πρώτες της επιλογές, και είναι πάρα πολύ χαρούμενη που τα κατάφερε.

Στόχος της ήταν η εισαγωγή σε στρατιωτική σχολή από μικρή ηλικία, γιατί της αρέσει η πειθαρχία και το σύστημα, και ενώ το γεγονός ότι οι στρατιωτικές σχολές δίνουν σίγουρη αποκατάσταση έπαιξε ρόλο, η προτίμησή της προϋπήρχε αυτών των σκέψεων.

Αυτό που βρήκε κάπως δύσκολο ήταν η προετοιμασία για τις αθλητικές εξετάσεις, μιας και έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα με την πίεση των μαθημάτων, καθώς δεν αθλούνταν συστηματικά από πριν. Παρόλα αυτά, ενώ πιέστηκε, τελικά τα κατάφερε, με την υποστήριξη των καθηγητών στο φροντιστήριο, αλλά και την στήριξη των γονιών της.

Πρώτος στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό

Ο Χρήστος Σεραφίδης

Πρώτος στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής εισάχθηκε ο Χρήστος Σεραφίδης, με 20.830 μόρια, κάτι που επιθυμούσε από μικρός, μιας και ασχολείται από νεαρή ηλικία με τον αθλητισμό, συνεχίζοντας μάλιστα και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις τις προπονήσεις στον στίβο.

Εκεί βοήθησε ιδιαίτερα το Φροντιστήριο, τόνισε, και για τα «θεματάκια» που είχε για να καταφέρει τελικά τον στόχο του. Όσο για την επιλογή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι μπορούσε να φοιτήσει στην πόλη καταγωγής του, αλλά πολύ περισσότερο ότι ο προπονητής του βρίσκεται εδώ, για να συνεχίσει τις προπονήσεις στον στίβο, και συγκεκριμένα στα 100 και τα 200 μέτρα.

Άλλωστε ήδη γνωρίζει τον χώρο του νέου του Τμήματος, μιας και οι προπονήσεις τους γινόταν στο στάδιο στην πανεπιστημιούπολη, οπότε, όπως αναφέρει, δεν θα χρειαστεί να πάει μακριά.

Όσο για το μέλλον, αυτό ακόμα είναι μακριά, μιας και τώρα εστιάζεται στο κομμάτι του πρωταθλητισμού, αν και παραμένει ανοιχτός να αποκτήσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση από τη σχολή.

Στη Σχολή Νηπιαγωγών με το βλέμμα στα θέλω και τα μπορώ

Η Μαρία Βαϊτσούδη

Στην Σχολή Νηπιαγωγών στη Θεσσαλονίκη πέτυχε η Μαρία Βαϊτσούδη, η οποία ήταν η δεύτερή της επιλογή, με πρώτη την Ψυχολογία.

Το Τμήμα Νηπιαγωγών της άρεσε γιατί είναι πολύ κοντά στα ενδιαφέροντά της, πλέον της παιδαγωγικής, και στην τέχνη. Πιστεύει δε πως το Τμήμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να επεκτείνει τα ενδιαφέροντά της και προς άλλες κατευθύνσεις, όπως η ψυχολογία, που συνεχίζει να την ενδιαφέρει, ιδιαίτερα σε σχέση με τον χορό, με τον οποίο ασχολείται για χρόνια.

Μάλιστα για το θέμα της επιλογής των τμημάτων την βοήθησε το φροντιστήριο, με τις ενημερώσεις και τα σεμινάρια  επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιεί όλη τη χρονιά, κάτι που τη βοήθησε να σκεφτεί για το τι θέλει να κάνει στο μέλλον. Όσες φορές ήρθε σε επαφή με τους καθηγητές και τους συμβούλους για το θέμα, της έδιναν συνεχώς κίνητρα, κάτι που πιστεύει πως χρειάζονται οι μαθητές, και βοήθησε και την ίδια.

Ο κόσμος ανοίγεται μέσα από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Η Φωτεινή Κουτάνη

Στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας θα φοιτά από το φθινόπωρο η Φωτεινή Κουτάνη, που είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της στις πανελλαδικές εξετάσεις, καταφέρνοντας, μαζί με το ειδικό μάθημα, τα Αγγλικά, να ξεπεράσει τα 19.000 μόρια, κάτι που κάνει ευτυχισμένη την ίδια και τους καθηγητές της.

Η επιλογή του συγκεκριμένου τμήματος έγινε, όπως τόνισε, γιατί προσφέρει καλή επαγγελματική αποκατάσταση, της δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσει πολλές κατευθύνσεις μετά την αποφοίτηση της, σε Ελλάδα και εξωτερικό, και της αρέσει αυτή η προοπτική.

Το συγκεκριμένο τμήμα βέβαια προσέλκυσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπου διαπιστώνοντας πως πήγε καλύτερα από ό,τι περίμενε, είδε πως καταφέρνει να μπει σε αυτή και έτσι στη συνέχεια στόχευσε σε αυτή, κρατά ανοιχτό μυαλό και ελπίζει να κατασταλάξει κατά την φοίτησή της σε κάποια κατεύθυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.