Με το πρωτο «χαμογελο» του καιρου Βουλγαροι και Ρουμανοι «ετρεξαν» στις παραλιες

Γοργοί ρυθμοί εισόδου από τη Νυμφαία, 19.296 οχήματα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Ένα από τα λιγοστά «χαμόγελα», που μας έχει χαρίσει τις τελευταίες εβδομάδες ο καιρός, ήταν ικανό για να δώσει στις παραλίες της Ροδόπης μια εικόνα στοιχειωδώς αρμόζουσα της εικόνας, που πρέπει να έχουν. Μία τέτοια εικόνα απέκτησε το περασμένο Σάββατο η παραλιακή ζώνη Φαναρίου-Αρωγής, που με σύμμαχο τον καιρό, αλλά και τους επαγγελματίες που πρόλαβαν να λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια, προσέλκυσε πλήθος κόσμου, ντόπιους μα κυρίως επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
 
Σύμφωνα με επαγγελματίες, η πλειοψηφία των λουόμενων- 7 στους 10 κατά προσέγγιση- προερχόταν από τις γειτονικές χώρες, κάτι που προμηνύει πώς θα κινηθεί και η φετινή τουριστική σεζόν στον νομό μας. Δυστυχώς η Κυριακή δεν κύλησε στον ίδιο ρυθμό σε επίπεδο προσέλευσης στις παραλίες, αφού η ηλιοφάνεια του Σαββάτου και η άνοδος του υδραργύρου έδωσαν τη θέση τους στις βροχές και στις ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
 
Να σημειωθεί ότι κατά το επίμαχο διήμερο η διέλευση των οχημάτων από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας εξελισσόταν με αμείωτο ρυθμό. Στο σύνολο του διημέρου στο ελληνικό έδαφος πέρασαν 19.296 οχήματα – 6.359 το Σάββατο και 12.937 την Κυριακή. Διαφαίνεται, βέβαια, ξεκάθαρα ότι οι από βορρά επισκέπτες δεν είχαν όλοι για τελικό προορισμό τους τη Ροδόπη, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό χρησιμοποίησαν το νομό μας σαν πέρασμα, για να καταλήξουν σε όμορες και πιο μακρινές περιοχές.
 
Το τελευταίο αποτελεί ένα φαινόμενο, που έχει καταγραφεί από το προηγούμενο καλοκαίρι και το οποίο είναι σε γνώση των τοπικών φορέων και των αρχών και απαιτεί μια συνολική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, που προσφέρει ο νομός, με σκοπό να «συγκρατηθούν» όσο το δυνατό περισσότεροι τουρίστες στον τόπο μας. Από την άλλη, βέβαια, η παραθαλάσσια ζώνη, που αποτελεί ένα τμήμα του συνολικού τουριστικού προϊόντος, πρέπει να τυγχάνει ιδιαίτερης και συστηματικής μέριμνας, ώστε να μην απογοητεύει τους «διψασμένους» για θαλάσσια αναψυχή επισκέπτες, που κατά εκατοντάδες άρχισαν ήδη να συρρέουν. Δυστυχώς, όμως, και πάλι γίναμε αποδέκτες παραπόνων, που αφορούσαν στον ανεπαρκή καθαρισμό της αμμουδιάς το περασμένο σαββατοκύριακο, πράγμα στο οποίο πρέπει να δοθεί μέριμνα για το διάστημα που ακολουθεί. Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα με τα αναψυκτήρια, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαν αναπτυχθεί πλήρως ήδη τέσσερα κατά μήκος της παραλίας Φαναρίου-Αρωγής, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη για να υποδεχτούν τους λουόμενους αναμένεται να είναι και τα υπόλοιπα μέχρι το προσεχές Σάββατο.
 
Ώρα να θυμίσει καλοκαίρι η δημοφιλής παραλία της Ροδόπης, λοιπόν… – καιρού επιτρέποντος φυσικά! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.