Με την προσδοκια για την παραδοση του ανακαινισμενου παλαιου κτιριου εντος του Φεβρουαριου

Έκοψε την πίτα του το Γηροκομείο Κομοτηνής

Με ευχές για την αποπεράτωση της ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου, που αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα το Γηροκομείο Κομοτηνής έκοψε τη Βασιλόπιτά του το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου στην αίθουσα εστιάσεως-τελετών.
 
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, παρουσία του π. Δημήτριου Βασιλειάδη, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής, του κ. Γιώργου Ευθυμίου, προέδρου του Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Ορθοδοξία», τα μέλη και τα ΔΣ του συλλόγου και του Γηροκομείου, της εκτελεστική γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ- Θ κ. Ζωής Κοσμίδου, της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Τσαλικίδη καθώς και τροφίμους και φίλους του ιδρύματος.
 
Τη σημασία της ύπαρξης μιας ζεστής γωνιάς στην Κομοτηνή όπου φιλοξενούνται άνθρωποι οι οποίοι «δημιούργησαν, στοχάστηκαν, μεγαλούργησαν και παρέδωσαν ένα κόσμο σε εμάς τους νεότερους με ιδανικά και φιλότιμο, ανεξάρτητα από το τι οι νεότεροι έκαναν με αυτόν», τόνισε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων.
 
«Όλοι οι άνθρωποι που ζουν εδώ έζησαν τη ζωή τους έχοντας βαθιά τη συναίσθηση της ντροπής, σήμερα εμείς τη χάσαμε τη ντροπή, δεν ντρεπόμαστε για τίποτα» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «ο συνδυασμός των ώριμων γερόντων και των νέων με το δυναμισμό τους είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πετύχει κανείς και να συνδυάσει στη ζωή του».
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής τόνισε επίσης πως όσοι μεγάλωσαν μέσα σε οικογένειες με παππούδες και με γιαγιάδες, σε παραδοσιακές οικογένειες, δεν είχαν πρόβλημα ούτε να κοινωνικοποιηθούν ούτε να παν στα σχολεία ούτε να βγουν στην κοινωνία, εν αντιθέσει με τα «σημερινά παιδιά, που είναι ελεύθερα από άλλες δεσμεύσεις όμως τελικά είναι πολύ δεσμευμένα και καταπιεσμένα από το διαδίκτυο, το προσωπικό τους τηλέφωνο, από τις ανέσεις τους».
 
Κλείνοντας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους τροφίμους του Γηροκομείου για ό,τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα και για ό,τι θα συνεχίσουν να προσφέρουν, ευχόμενος να τους δίνει ο Θεός υγεία και να ζουν όμορφα και αγαπημένα ο ένας με τον άλλο, ενώ συνεχάρη το ΔΣ και τον πρόεδρο της μονάδας π. Βασιλειάδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ορθοδοξία κ. Ευθυμίου αλλά και την Περιφέρεια ΑΜΘ στο πρόσωπο της κ. Κοσμίδου, για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας που κοσμεί την πόλη μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.