Με την κλιματικη αλλαγη θα ασχοληθουν μαθητες του ΓΕΛ Σαπων σε συνεργασια με τρια σχολεια του εξωτερικου

Δημιουργία εφαρμογής για κινητό και εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού περιλαμβάνει το πρόγραμμα Erasmus+ που συμμετέχει το Σχολείο

Ακολουθώντας την παράδοση χρόνων, το Γ.Ε.Λ. Δ.Ε. Σαπών πρόκειται να  συμμετάσχει και πάλι σε πρόγραμμα Erasmus+ κινητικότητας των μαθητών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου αυτή την φορά το σχολείο θα είναι ο συντονιστής-οργανωτής της δράσης.

Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μιχάλης Βασιλειάδης «τα οφέλη για την περιοχή μας αναμένεται να είναι πολλαπλά και αφορούν στην οικονομική και τουριστική δραστηριότητα. Τούτο διότι οι επισκέπτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία μαθαίνουν για τον τόπο μας, έρχονται και μένουν για ένα χρονικό διάστημα στον τόπο μας».

Όσο για το επίμαχο πρόγραμμα Erasmus+ που συμμετέχει το Σχολείο, ο κ. Βασιλειάδης πληροφόρησε πως πρόκειται για «το εγκεκριμένο από το Ι.Κ.Υ. πρόγραμμα ΚΑ2 (2021-2023) με τίτλο “Κλιματική αλλαγή στην ψηφιακή εποχή”, στα αγγλικά: “Climate change in the digital era” και αφορά πέρα από το ΓΕΛ ΔΕ Σαπών τρία σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Γαλλία, Νορβηγία και Φινλανδία.

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, το project αυτό φιλοδοξεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο ενημέρωσης στοιχείων που αφορούν κλιματικά-μετεωρολογικά δεδομένα βοηθώντας τουρίστες, αγρότες, τους κατοίκους της περιοχής, κτλ. Το παραγόμενο προϊόν θα είναι διαθέσιμο τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου όσο και σε τοπικούς φορείς όπου θα το παραδώσει το σχολείο. Οι μαθητές των τριών ευρωπαϊκών χωρών είναι οι πρώτοι που θα μετακινηθούν στην περιοχή μας και θα φιλοξενηθούν από μαθητές του Σχολείου για αρκετές μέρες. Όλο το διάστημα της φιλοξενίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τον τόπο που τους φιλοξενεί και όλοι μαζί να δουλεύουν πάνω στο εξής project: 1. η κλιματική αλλαγή στις περιοχές που βρίσκονται τα τέσσερα σχολεία, 2.δημιουργία εφαρμογής app για κινητά, που θα ενημερώνει για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες των περιοχών αυτών και  3. εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο των Σαπών.

Μετά την πρώτη συνάντηση των σχολείων στις Σάπες, θα ακολουθήσουν μετακινήσεις των μαθητών στις υπόλοιπες χώρες. Με τις τέσσερις συναντήσεις μαθητών στις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

«Περιμένουμε με χαρά αυτή τη συμμετοχή στο διαθεματικό πρόγραμμα, βέβαιοι πως μόνο κέρδος μπορούν να έχουν οι μαθητές μας από μια τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία!» εκμυστηρεύθηκε κλείνοντας ο κ. Βασιλειάδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.