Με την Ιστορικη Πεζοπορια της Αλεξανδρουπολης εκλεισε τη φετινη πεζοπορικη σεζον ο Δρομεας Θρακης

Εκπαίδευσε μικρούς και μεγάλους, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2023

Με μία διαφορετική πεζοπορία ιστορικής και όχι μόνο σημασίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης έκλεισε τη φετινή πεζοπορική σεζόν ο Δρομέας Θράκης, ανανεώνοντας το ραντεβού για την νέα χρονιά με ακόμη περισσότερες δράσεις και διαδρομές.

Σε συνεργασία με τον φορέα Θράκης Γεννήματα, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική πεζοπορία στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα την ιστορική εκπαίδευση των συμμετεχόντων. Εκπαίδευση πάνω στην ιστορία των κτιρίων-μνημείων της ιστορίας της πόλης, αλλά και ήπια άσκηση από πλευράς άθλησης. Σε κάθε κτήριο υπήρχε πινακίδα με QR Code, που κατεύθυνε σε ιστοσελίδα του «Θράκης Γεννήματα», με ιστορικές πληροφορίες για το κτήριο.

Με εκκίνηση το Πάρκο Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι συμμετέχοντες έμαθαν για την Ακαδημία, το Δικαστικό Μέγαρο, το Ταχυδρομείο, το Φάρο, τις Αποθήκες Τελωνείου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τον Ιερό Ναό Άγιου Νικολάου, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Εθνολογικό Μουσείο, το Μουσικό Γυμνάσιο, το κτίριο του SALI, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, το πάρκο προσκόπων.

Η Ιστορική πεζοπορική του Δρομέα, ολοκλήρωσε τις δράσεις του πεζοπορικού τμήματος για την φετινή χρονιά, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2023, με το καλεντάρι που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι στο Καταρράχτη του Άβαντα, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, όπου θα κοπεί και η πίτα των πεζοπόρων.

«Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία για τη νέα χρονιά. Ευχαριστούμε πολύ την Χρύσα, την Παναγιώτα και τα Θράκης Γεννήματα για την πολύ όμορφη προσπάθεια για την ανάδειξη και τη διατήρηση της ιστορίας μας μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.