Με την ηγεσια του υπουργειου Προστασιας του Πολιτη συναντηθηκε η ΕΑΥΡ

100 Δόκιμοι Αστυφύλακες θα πραγματοποιήσουν τη θερινή τους πρακτική εκπαίδευση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαρτίου η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά μαζί με τον Α Αντιπρόεδρο κ. Ευστάθιο Κατρανίδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης και οι λύσεις που δρομολογούνται από πλευράς της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, για την ενίσχυση  με ανθρώπινο δυναμικό, τη μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις Σάπες, αλλά και την στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων Κομοτηνής.

Δύο ζητήματα σε εκκρεμότητα

Πέραν αυτών, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΡ, τέθηκαν από πλευράς της δύο εκκρεμή ζητήματα ως κυρίαρχα και τονίστηκε η  αναγκαιότητα να επιλυθούν άμεσα, ζητώντας να μεταφερθούν στον Πρωθυπουργό.

Το πρώτο αφορά στην αναγνώριση της Επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος  και το δεύτερο στην επέκταση του δικαιώματος λήψης στους υπηρετούντες στο Νομό Ροδόπης αστυνομικούς, του επιδόματος ύψους 100 ευρώ που θεσπίστηκε με το άρθρο 127 του Ν. 4472/2017 για το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί και εν συνεχεία με τον Ν. 4553/2018 επεκτάθηκε το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το αντίστοιχο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις ίδιες περιοχές. Όπως έκανε ξεκάθαρο η ΕΑΥΡ  «εκτός από άδικο είναι και απολύτως οξύμωρο να έχει θεσπιστεί η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε όσους υποβοηθούν απλά το έργο μας και να μην το λαμβάνουμε εμείς οι αστυνομικοί που είμαστε οι κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την όλη διαχείριση (επιχειρησιακή και γραφειοκρατική) της παράνομης μετανάστευσης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Καραμαλάκης, από πλευράς τους, δήλωσαν ότι συντάσσονται με το δίκαιο των αιτημάτων και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με παρεμβάσεις τους για την σύντομη επίλυση των προβλημάτων την υλικοτεχνική αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και την έμπρακτη αναγνώριση του σπουδαίου και επικίνδυνου έργου των Ελλήνων Αστυνομικών.   

«Συνεχίζουμε να αξιώνουμε την αναγνώριση της Επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας»

Η ΕΑΥΡ, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον κ. Γενικό Γραμματέα  για τη στήριξή τους όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις εν εξελίξει γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και στην έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων που αφορούν στη μεταστέγαση του Α.Τ. Σαπών στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Σαπών και τη στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής, καθώς επίσης και για την διαταγή ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης από αρχές Μαΐου 2023  με 100 Δόκιμους Αστυφύλακες οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τη θερινή τους πρακτική εκπαίδευση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης, δίνοντας έτσι μία μεγάλη «ανάσα» σε όλους τους υπηρετούντες στη Δ.Α. Ροδόπης αστυνομικούς, αλλά και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό του νομού μας.

«Συνεχίζουμε να αξιώνουμε από την Κυβέρνηση την ικανοποίηση της κορωνίδας των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας και της Ένωσής μας, που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της Επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας» διευκρινίζει η ΕΑΥΡ για να υπογραμμίσει κλείνοντας πως «υπάρχει χρόνος για την Κυβέρνηση να νομοθετήσει πριν την διάλυση της Βουλής . Ελπίζουμε να το πράξει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.