Με την ιδια δευτερη γλωσσα θα συνεχιζουν στο γυμνασιο οι μαθητες

Η επιλογή θα γίνεται στην Ε’ δημοτικού και θα ισχύει έως την Γ’ Γυμνασίου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας, σύμφωνα με την οποία η επιλογή της –που γίνεται στην Ε’ δημοτικού- ισχύει έως της Γ΄ γυμνασίου. Όπως επισημαίνεται με ευθύνη των διευθυντών των δημοτικών σχολείων, βεβαιώνεται η δεύτερη ξένη γλώσσα που διδάχθηκε κάθε μαθητής και το έγγραφο επισυνάπτεται στον τίτλο σπουδών κατά την εγγραφή του στο γυμνάσιο.
 
Βάσει των βεβαιώσεων που υποβάλλονται «στα γυμνάσια όπου λειτουργούν δύο ή περισσότερα τμήματα Γενικής Παιδείας δημιουργούνται στην α’ τάξη παράλληλα τμήματα δεύτερης ξένης γλώσσας, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αντίστοιχο αριθμό των τμημάτων Γενικής Παιδείας».
 
Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών μιας ξένης γλώσσας είναι ακριβώς ίσος με τον αριθμό των μαθητών μιας άλλης (π.χ. γαλλικά και γερμανικά), διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες. 

Αλλαγή επιλογής 

Σύμφωνα με την απόφαση «κατ’ εξαίρεση, οι γονείς μαθητών που έχουν λόγους να αλλάξουν στην α γυμνασίου την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας δύνανται να υποβάλουν σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση έως την 10η Ιουνίου στη διεύθυνση του δημοτικού.
 
Το γυμνάσιο εγγραφής δύναται να ικανοποιήσει το αίτημα εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις σχηματισμού τμημάτων. Αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου δεν έχει  καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τις δηλώσεις προτίμησης, τότε οι μαθητές διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.