Με την εικονα της Παναγιας το σημα της Μητροπολης για τα 100 χρονια της Κομοτηνης

Το λάβαρο με το σήμα βρισκόταν στο ναό της Αγίας Σοφίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το σήμα που δημιούργησε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με αφορμή την συμπλήρωση, το 2020, των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στο εθνικό κορμό, μπορούσαν να δουν για πρώτη φορά οι πιστοί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον ναό της Αγίας Σοφίας.
 
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τόνισε πως η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο, στα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, που έγινε με θυσίες και οράματα.
 
Αυτή την χρονιά θα την κοσμήσουν όλοι, φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι, μέσα από εκδηλώσεις, καταγράφοντας και την ιστορία, σημείωσε, μέσα από την οποία θα μπορούμε να χαράξουμε ευθείες γραμμές για την αιωνιότητα.
 
Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια θα κάνει το Σήμα των Ελευθερίων για όλη τη Θράκη, ο Δήμος θα κάνει το δικό του, αλλά και η Μητρόπολη θέλησε να έχει ένα δικό της σήμα, και έκανε αυτό που παρουσιάστηκε στο λάβαρο, της Θεοτόκου του Άξιον Εστί, που αναγ΄ραφει «100 Χρόνια από την Απελευθέρωση» από επάνω και από κάτω «Έλευση Εικόνας Άξιον Εστί 2020»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.